Segur de Calafell celebra la Fira de Sant Miquel aquest cap de setmana

28/09/2017

Segur de Calafell celebrarà aquest cap de setmana, del 29 de setembre a l’1 d’octubre, la vuitena edició de la Fira de Sant Miquel. El certamen comptarà, a més de l’espai comercial, amb activitats lúdiques i gastronòmiques per a tots els públics, entre les quals hi haurà Food Trucks (furgonetes de menjar).

La Fira de Sant Miquel se celebra a l’avinguda Mediterrani i a les places Mediterrani i Pau Casals. Divendres, dia 29, serà oberta de 17 a 20 hores. I dissabte, dia 30, i diumenge, dia 1, de 10 a 22 hores, ininterrompudament.

A la plaça Mediterrani, hi haurà atraccions de fira. Al primer tram de l’avinguda Catalunya, fins al carrer Pablo Neruda, es faran tallers infantils; en el segon tram, fins al carrer Pablo Picasso, hi haurà la zona comercial; i en el tercer tram, fins a la plaça Pau Casals, se situaran les Food Trucks.

Aquest certamen té un caire multisectorial per a l’exposició i la venda directa de productes, però, a més, té un caire lúdic, ja que coincideix amb la festa major de Sant Miquel, que se celebra al nucli de Segur de Calafell.

El perquè d’una fira

Un cop acabat el període de màxima activitat turística, la fira de Sant Miquel “té com a objectiu promocionar els comerciants, artesans i professionals de Calafell i comarca, els seus productes i tendències”, explica la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Calafell, Lluïsa Lastra.

La Fira de Sant Miquel és un històric certamen comercial de Segur de Calafell que havia deixat de celebrar-se el 1998 i va ser recuperada l’any 2010. A més d’un aparador econòmic, és també un signe d’identitat d’aquest nucli calafellenc. Des que va ser recuperada, en algunes edicions ha tingut un perfil temàtic, bé per sectors o activitats, bé per referències socials i locals. Amb el temps, s’ha consolidat com una fira local i comarcal de caire multisectorial.