Tres comerços de Calafell participen en la campanya “I tu, jugues en català?”

14/12/2016

Tres establiments comercials del municipi de Calafell participen en la campanya “I tu, jugues en català?”, una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona per fer visibles els jocs i joguines en català i fomentar-ne l’ús, tot fent-los presents als comerços. Es tracta de Magatzems Calafell, Joguines Llorens i Ralet Ralet, situats tots trets al nucli de la Platja, que donen suport a la campanya mitjançant un conveni de col·laboració.

La campanya, que enguany arriba a la quarta edició, està activa  en vespres de Nadal, l’epoca de l’any en què es venen més joguines. En aquesta quarta edició hi ha diferents novetats, la principal de les quals és un concurs fotogràfic que es desenvoluparà fins al 21 de desembre a través de les xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter.

Per participar-hi només caldrà penjar fotografies del joc o de la joguina preferits amb l'etiqueta #itujuguesencatalà. Les tres millors fotos obtindran, cadascuna, tres premis (podeu consultar el web del concurs a l'adreça www.cpnl.cat/itujugues) cedits per Tarragona Turisme, XANASCAT, Dagoll Dagom Scaramouche, Abacus i Devir.

També aquest desembre, l'app “I tu, jugues en català?”, que es va estrenar el 2015, incorpora noves funcions. S'ha millorat l'experiència del cercador de jocs i joguines per obtenir uns resultats més ajustats a la cerca de l'usuari. Les cerques que es facin es podran desar com a preferides. A més, es mostraran jocs relacionats amb la cerca realitzada i es podran valorar els jocs. S'ha incorporat, també, l'apartat “Agenda d'activitats” per conèixer les demostracions i tallers de joc que el CPNL organitza arreu de Catalunya.

El cercador de jocs i joguines en català, que actualment consta de 640 referències, també és consultable mitjançant el web cpnl.cat/jocs. En aquesta pàgina, un nou apartat d'apps recollirà aplicacions per jugar en català des de dispositius mòbils.