Aquest dijous comença la 8a Reunió Internacional d’Arqueologia de Calafell

05/10/2016

La 8a Reunió Internacional d’Arqueologia de Calafell se celebrarà del 6 al 8 d’octubre. Dijous a la tarda, la Reunió começa amb una sessió de benvinguda a Barcelona, al Museu d’Arqueologia de Catalunya. I divendres i dissabte, la trobada cientifica ja tindrà lloc a Calafell, al centre cívic Cinema Iris.

Aquesta 8a edició tindrà com a tema la metal·lúrgia del ferro i la formació de les societats complexes a la Mediterrània Occidental, en el primer mil·leni abans de Crist. La metal·lúrgia del ferro és un factor clau en la intensificació de la producció, el creixement demogràfic i la formació i desenvolupament de societats complexes. Hi intervindran com a ponents alguns dels principals especialistes en la matèria, provinents de Grècia, Itàlia, França i l’Estat espanyol.

En concret, a la Reunió es debatran no tan sols les circumstàncies socioeconòmiques en que això va ocórrer, sinó també els factors sociopolítics i simbòlics que van influir en la seva propagació a gran escala, i el seu ús a la vida quotidiana. I en concret, els ritmes que l’adopció de la tecnologia del ferro va tenir en diferents àrees.

La reunió està organitzada per les següents institucions: Universitat de Barcelona, Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i Ajuntament de Calafell.

El programa de la Reunió pot llegir-se en aquest enllaç, però cal tenir en compte que per assistir a les sessions cal haver-se inscrit.