Calafell avança que la festa major d’enguany continuarà i aprofundirà el model estrenat l’any passat

14/06/2017

L’Ajuntament de Calafell ha avançat el contingut del programa de la festa major d’enguany, que continuarà i aprofundiarà el model festiu estrenat l’any passat. Els organitzadors han indicat que s’han polit alguns detalls, que no van sortir rodons al 100% o que eren susceptibles de millorar. Però també que l’estructura continua sent la mateixa: una festa major cada cop més unificada entre els nuclis que formen el municipi i tot un estiu d’activitats festives, socials i culturals, que integren també altres actes i programacions que ja es feien durant aquests mesos.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “cada vegada més gent planteja si no hem d’anar cap a una sola festa major de tot el municipi, si es vol respectant algunes dates importants a cada nucli”. Ferré afegeix que “això no s’aconseguirà en breu, però pensem que s’hi ha d’anar avançant. Més quan l’any passat va quedar demostrat que era viable i quan va ser ben rebut per la gran majoria de la ciutadania i de les entitats”.

Dins de la línia d’”enllaçar” les festes majors, enguany s’ha previst un gran concert durant la setmana que hi ha entre les celebracions de Sant Pere i de la Santa Creu, que, amb el títol de festa major de Calafell, engloben les antigues festes de la Platja i del Poble. Serà el 8 de juliol, a la nit, a la plaça de Catalunya, amb l’actuació dels grups Búhos, Itaca Band i Pirats Sound Sistema.

Entre les novetats, l’Ajuntament apunta que s’ha equiparat, a l’alça, el pressupost dels castells de focs que es fan a cada nucli: els castells de focs són un dels actes més importants del programa. També que els actes de la festa major de Segur de Calafell durant el mes d’agost es concentraran al Port, mentre que els organitzats a finals de setembre, al voltant del dia de Sant Miquel, es faran al centre del nucli, a l’eix de l’avinguda Catalunya. El 15 d’agost, en aquest sentit, hi haurà un gran ball a la zona portuària.

Una altra novetat és que a la festa major de Calafell es recuperen els dos pregons, el de la Platja i el del Poble. La regidora responsable de les festes, Lluïsa Lastra, indica que “perquè no pot haver-hi una festa major amb dos pregons?”.

D’altra banda, un dels grans moments d’aquestes festes serà la celebració del 25è aniversari dels Diables Guaite’ls de Calafell. Per commemorar aquest quart de segle, els Guaite’ls faran uns correfocs extraordinaris i diverses activitats, com la presentació en societat de la colla infantil de Diablons “Mite’ls”.

Finalment, l’Ajuntament aprofita per explicar que no té cap relació ni responsabilitat amb la comercialització d’unes samarretes de festa major, promoguda pel col·lectiu local Esgangalats. Aquestes samarretes són per a “terrossos” i “popets”, apel·latius populars amb els quals es coneix els veïns del Poble i de la Platja, respectivament. No hi ha, en canvi, cap samarreta per Segur. Segons Lastra, “aquesta és una iniciativa privada d’un col·lectiu i, per tant, l’Ajuntament no ha discriminat cap nucli del municipi ni els seus veïns”.

 “És més”
, diu, “aquest model de festes que promovem el que busca és sumar i no dividir”.

 

Nota. Amb posterioritat a la publicació d'aquesta notícia, el col·lectiu Esgangalats de Calafell ens ha informat, via el Facebook de l'Ajuntament, que sí que hi haurà una samarreta per a la festa major de Segur. Per més informació, demanen que es contacti amb ells mitjançant la seva pàgina Facebook (cliqueu aquí).