Calafell destinarà un milió d'euros a la sala de barri del nucli antic i a la plaça que s'urbanitzarà al davant

26/04/2016

L’Ajuntament de Calafell preveu invertir un milió d’euros en la nova sala de barri que s’habilitarà al nucli del Poble, amb la cobertura de la històrica pista poliesportiva, i en la urbanització d’una plaça al davant del futur equipament. El projecte s’està redactant actualment i s’estima que les obres es faran l’any vinent.

La sala permetrà acollir entrenaments esportius, activitats de les entitats, actes de la festa major... L’equip de govern municipal creu que el nou equipamsent resoldrà diferents problemàtiques: des de la mancança d’espais al municipi per a activitats a la convivència i el civisme a l’actual pista descoberta, que està causant queixes dels veïns. “I serà una forma de revalitzar el nucli antic, portant-hi vida i moviment, que bona falta li fa”, segons explica l’alcalde, Ramon Ferré.

A més, l’Ajuntament ha valorat el cost del projecte, que serà netament inferior al que hauria tingut aixecar una sala de bellnou. “Una sala nova costaria de dos a tres milions d’euros. En aquest cas, bona part de l’obra ja ve feta i això permet que amb un milió d’euros solventem la qüestió i encara poguem afegir-hi un gimnàs annex i crear una plaça”, afegeix l’alcalde.

El govern municipal garanteix, a més, que la sala no afectarà per res el Castell de la Santa Creu ni les seves visuals. “Aquest projecte és molt diferent del que fa uns anys s’havia volgut impulsar, amb una coberta de 12 metres d’altura. Entenem que aquest precedent pugui aixecar recances, però el projecte actual no hi té res a veure. No estem fent un pavelló poliesportiu, sinó una sala de barri que aixecarà entre 4 i 5 metres”, diu Ferré.

Gràficament, l’alcalde explica que “el sostre no serà més alt que les actuals xarxes darrera les porteries de la pista, i per descomptat, la sala serà molt més baixa que els edificis propers”.

Un cop aclarit que la sala no “taparà” el Castell, l’equip de govern també precisa que es “mimaran” les visuals des del monument. En aquest sentit, el projecte de la sala de barri s’ha encarregat al mateix equip d’arquitectes que ja va elaborar totes les actuacions de renovació i museïtzació del nucli antic, amb la confiança que “més sensibilitat, cura i respecte no els podrem trobar enlloc”, diu Ferré.

L’alcalde ha concretat que “estem parlant d’un entorn modern, que no té precisament la imatge de nucli antic i on ja existeixen forts impactes visuals. Més aviat, la coberta del nou equipament ajudarà a dignificar aquest entorn i a atenuar les afectacions que ja hi són”.