Calafell edita un llibre de fotografies del municipi amb textos dels propis ciutadans

03/11/2005

Calafell, 2 de novembre.- L’Ajuntament de Calafell està editant un llibre de fotografies del municipi que inclouran textos escrits pels propis calafellencs, entre els quals cal destacar un poema inèdit de
Joan Nin, cedit per la seva vídua. A l’encapçalament del llibre també hi haurà un breu text de l’escriptor i editor Carlos Barral.

Per tal d’escollir els textos que formen part d’aquest llibre, l’Ajuntament va convocar un concurs públic obert tant als ciutadans i ciutadanes de Calafell, com a aquells que són simples visitants. En aquests textos els participants havien d’expressar les seves impressions sobre el municipi. En total, s’hi han presentat 41 textos, dels quals 19 han estat seleccionats.

Tal i com ha afirmat l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, “l’objectiu primer era fer un gran llibre d’imatges del municipi, però també vam pensar que era una bona idea que els ciutadans de Calafell hi participessin i per això vam obrir un concurs públic per tal que ens fessin arribar els seus textos”. Les imatges del llibre han estat realitzades pel fotògraf Kim Castells, “el qual ha volgut construir una
petita història al voltant del municipi, de manera que ha ordenat les fotografes cronològicament, des de l’època del íbers fins a l’actualitat”, ha explicat Olivella. Al final del llibre també s’inclouen uns comentaris en català, castellà, francès i anglès.

Els guanyadors del concurs de textos han estat: Félix Daza, Karin Ehlers, Joanna Escuder, M. Carmen Espart, Berta García, Adolfo García, Josep García Marsal, José García Martín, Josep Garriga, Jordi Gimeno, Eliana A. Kalil, Rafi Magen, Isabel Pahissa, Sílivia Plana, Mariluz Reyes, Begoña Sáenz, Carme Urgell, Sergi Verge. A més, també s’ha seleccionat un poema inèdit de Joan Nin que la seva vídua ha volgut cedir per a l’ocasió. El jurat del concurs ha estat format per Carolina Rion, Fina Bàdenas i Lluís Tetas.

El llibre sortirà públicat per les festes de Nadal, i se n’editaran uns tres mil exemplars que es vendran arreu de l’estat. Els guanyadors del concurs en rebran un com a obsequi.

Foto