Calafell se suma al Cap de Setmana Ibèric amb portes obertes i activitats a la Ciutadella

29/09/2016

La Ciutadella Ibèrica de Calafell farà dissabte i diumenge jornades de portes obertes i oferirà diferents activitats, en el marc del Cap de Setmana Ibèrica, que celebren els principals jaciments de Catalunya. La setzena edició d’aquesta activitat té com a tema principal el comerç en època dels ibers.

Sota l’eslògan “Avui hi ha mercat. El comerç fa 2.300 anys”, 23 centres patrimonials programen més d’un centenar d’activitats ludicoculturals per apropar la cultura ibera a grans i petits: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica.

En el cas de la Ciutadella de Calafell s’oferiran tres activitats: un taller d’encunyació de moneda, una demostració de l’elaboració de vi i una sessió fam iliar per aprendre els trucs de comprar i vendre. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al 977 69 46 83 o calafellhistoric@calafell.org

A les xarxes socials

El Cap de Setmana Ibèric tindrà també vida a les xarxes socials. Els organitzadors demanen que les experiències d’aquests dos dies es comparteixin a Twitter i a Instragram, amb l’etiqueta #csi_ibers.

PROGRAMA COMPLET

Dissabte 1 d'octubre

-JORNADA DE PORTES OBERTES de 10 a 14 h i de 16 a 18 h

-MERCADEIG MEDITERRANI. QUÈ S'HI GUANYA? (11 h): Activitat familiar per aprendre jugant amb els productes que es comerciaven pel Mediterrani antic. Qui farà més bons tractes comercials? Veniu a jugar!

Places limitades. Cal fer reserva prèvia al 977 69 46 83 o calafellhistoric@calafell.org

-LA MONEDA EN ÈPOCA IBÈRICA: L'ENCUNYACIÓ: de 16 a 18 h. Demostració on podreu veure i participar en la fabricació de moneda.


Diumenge 2 d’octubre

-JORNADA DE PORTES OBERTES de 10 a 14 h

-EL VI A L'ANTIGUITAT: UN PRODUCTE DEL COMERÇ MEDITERRANI (11 h): activitat on aprendrem com es produïa el vi a l'antiguitat en una premsa experimental on els més atrevits podran aixafar el raïm. Viurem, veurem i beurem el vi en tot el seu procés!

Places limitades. Cal fer reserva prèvia al 977 69 46 83 o calafellhistoric@calafell.org