Casals d’estiu a Calafell, per conèixer la història i fomentar l’esperit emprenedor dels més petis

13/06/2014

L’Ajuntament de Calafell ha organitzat tres casals temàtics per a aquest estiu: Terra Ibèrica, Inventa l’Estiu i Inventa al llarg del temps. Tres propostes de lleure innovadores i divertides, i alhora amb caràcter educatiu, perquè els nens i nenes, de 3 a 12 anys, passin un estiu diferent, aprenent història i fomentant el seu esperit emprenedor.

“L’objectiu és que els nens i nenes gaudeixin aprenent història i també els valors de l’emprenedoria, tot participant en autèntica aventura, en la que viuran experiències sorprenents”, explica la regidora de Cultura, Ensenyament i Treball, Sandra Suàrez.

I és que enguany els casals d’estiu de Calafell presenten dues novetats importants: la incorporació d’activitats en anglès, i també d’activitats que fomentin els valors de l’emprenedoria. L’OAM-Fundació Castell de Calafell i la Regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell han treballat conjuntament per crear un nou tipus de casal, Inventa l’estiu i Inventa al llarg del temps, que té com a objectiu transmetre als nens els valors de l’emprenedoria a través del joc, l’enginy i els invents. A més, s’incorpora l’anglès en algunes de les activitats que es duran a terme en aquests casals, com poden ser jocs o cançons, per tal que els més petits practiquin durant l’estiu allò que han après durant el curs. Les activitats d’aquests casals es duran a terme al nou Centre Cívic Cinema Iris.

Aquests dos casals s’afegeixen al casal Terra Ibèrica, que ja es va iniciar l’any passat, i que va tenir molt d’èxit. En el Terra Ibèrica els nens i nenes han d’anar resolent diferents enigmes, que els permeten descobrir noves coses sobre el passat històric de Calafell. A més, aquest casal té lloc en la Ciutadella Ibèrica de Calafell, un jaciment de gran valor històric, que permet apropar-se encara més a la història dels nostres avantpassats.

Dates dels casals

-Terra Ibèrica (del 30 de juny al 25 de juliol)

-Inventa l’estiu (del 28 de juliol al 22 d’agost)

-Inventa al llarg del temps (del 25 al 29 d’agost)

Inscripcions

Les inscripcions es poden fer a través del web www.descoberta.es o del telèfon 93 814 95 42.