Comunicat de l’Ajuntament sobre l’acte del Calafellenc de l’Any

29/10/2016

L’Ajuntament de Calafell vol sortir al pas dels comentaris, fets bàsicament a les xarxes socials, sobre l’acte del Calafellenc de l’Any, que convoca el Centre Cultural Los Califas.

L’Ajuntament vol precisar que l’entitat va presentar una instància sol·licitant disposar del recinte del pavelló poliesportiu “Jaume Vilamajó” per a la celebració de l’acte. Deu dies després, se’ls va comunicar que en la data demanada no hi havia disponibilitat, atés que al pavelló s’hi celebra competició esportiva tots els caps de setmana.

Ens sorprén que l’entitat hagués procedit a fer contractacions musicals o d’equipaments de llum o so, quan no disposaven de l’autorització. Hem de recordar que el fet de presentar una instància no equival a rebre el permís.

Volem fer palès que fer l’acte de totes totes al pavelló suposava haver d’ajornar els partits, amb el perjudici corresponent per als equips de bàsquet i futbol sala que hi competeixen. I que hem tingut clar que el pavelló és un equipament esportiu i que aquest ha de ser el seu ús preferent. És quan no hi ha activitat esportiva que es poden autoritzar altres activitats que no ho siguin.

Lamentem els inconvenients que el Centre Cultural Los Califas pugui patir per aquesta situació i per això l’Ajuntament els ha ofert emplaçaments alternatius, com el Mercat Vell o la carpa annexa al pavelló Joan Ortoll. Aquestes propostes han estat rebutjades per l’entitat.

No obstant això, matenim l’oferta d’espais alternatius i restem oberts al diàleg amb els organitzadors de l’acte.