Del 8 al 22 de setembre, inscripcions per als cursos de català d’aquesta tardor

05/09/2016

El 8 de setembre s’obren les inscripcions per als cursos que l’Oficina de Català de Calafell ofereix aquesta tardor. El període romandrà obert fins al 22 de setembre, de dilluns a dijous de 10 a 14 hores, i a partir del 19 de setembre també de 16 a 17 hores, a Cal Bolavà (avinguda de la Generalitat 1). Els alumnes de cursos anteriors poden inscriure's preferent del 5 al 7 de setembre.

Els nous alumnes han de presentar un certificat de coneixements de llengua catalana o fer una prova de nivell, per tal d’inscriure’s en el curs adequat. La prova de nivell cal fer-la en una hora concertada. El telèfon d’informació d’aquesta oferta de cursos és el 977 699 078.

L’Oficina de Català ofereix cusos de tots els nivells, des del bàsic fins al superior (C2), tant de forma presencial com en línia. També hi ha cursos per a sectors professionals, amb continguts especialitzats i càpsules formatives d'aspectes concrets per millorar l'expressió oral i escrita. I per practicar la llengua fora de l'aula, s’organitzen activitats complementàries de llengua i cultura i de pràctiques amb Voluntariat per la llengua.

En tots els cursos, l’Oficina de Català, del Consorci per la Normalització Lingüística, aporta les eines necessàries perquè els alumnes siguin capaços de relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, també s'ofereixen tallers molt recomanables per a les empreses, amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge i l'ús del català en l'entorn laboral, com a recurs de millora competencial.

Una oferta flexible, que va més enllà de les aules

Una de les aportacions  del CPNL que enriqueix l'ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d'activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l'entorn i la cohesió social. En el seu web, el CPNL ofereix un cercador de cursos (www.cpnl.cat/cursos-catala) que permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).