05/06/2006

Jornada literària a la casa barral

Les escriptores Berta Marsé, Flàvia Company i Marietta Gargatagli van participar, el passat divendres, d’una jornada literària, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, que va tenir lloc al Museu Casa Barral amb motiu de la celebració del 78 aniversari del seu naixement.

CALAFELL CELEBRA EL 78 ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE CARLOS BARRAL AMB UNA JORNADA LITERÀRIA
Calafell, 5 de juny.- Les escriptores Berta Marsé, Flàvia Company i Marietta Gargatagli van participar, el passat divendres, d’una jornada literària, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, que va tenir lloc al Museu Casa Barral amb motiu de la celebració del 78 aniversari del seu naixement.
En la casa en la qual Carlos Barral havia passat els seus estius i on havien tingut lloc les seves famoses tertúlies literàries, i que ara conserva la seva memòria en forma de museu, les tres escriptores van analitzar el procés de creació literària des de la seva pròpia experiència i a partir de l’anàlisi de les seves obres. La jornada va ser conduïda pel regidor de Cultura, Miquel Roso.
Berta Marsé, que actualment treballa en una editorial com a primera lectora de les propostes que envien els autors, va explicar la seva experiència en escriure narracions breus on, a partir d’uns plantejaments que combinen l’humor i el drama, emmarca els personatges en situacions límit. Berta Marsé és filla de l’escriptor Juan Marsé, molt vinculat a Calafell i que formà part de l’entorn literari de Carlos Barral. Berta va explicar també que el seu primer llibre “En Jaque”, que acaba de publicar, serà traduït ben aviat a l’holandès i l’italià.
Marietta Gargatagli, professora de la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, va centrar la seva intervenció explicant les diverses maneres de llegir una obra a partir del concepte “Quién cuenta qué”. Gargatagli també va fer esment de la importància de l’obra de Carlos Barral, i va afirmar que els seus llibres “haurien de ser de lectura obligatòria a les escoles”.
Finalment, Flàvia Company, escriptor i traductora, crítica literària, i col.laborador en diverses publicacions, va explicar les premisses que es marca a l’hora d’escriure un llibre i, entre les quals, hi ha el fet que “no sigui una obra d’encàrrec, fet que actulment és molt habitual en el mercat”.