L’Ajuntament treu a subhasta un paquet d’obres a Segur de Calafell per valor de 2,66 milions d’euros

15/01/2018

L’Ajuntament de Calafell ha tret a subhasta un paquet d’obres al nucli de Segur, que inclou dues grans actuacions per valor de 2.661.657,1717 euros. Es tracta del pla de voreres que farà més de 300 actuacions de reparació o nova construcció, i del centre cívic i biblioteca que es crearà a un dels edificis del Port de Segur.

Segons ha explicat l’alcalde, Ramon Ferré, “el compromís de l’Ajuntament amb Segur no pot ser més clar, amb dues inversions de les més importants que es faran en aquest mandat al municipi”. Ferré afegeix que “estem atenent demandes i necessitats a tot el municipi, però Segur mereix un esforç especial, perquè pateix una precarietat històrica: tant material als carrers i espais públics, com de llocs on fer vida social i cultural”.

“És l’hora de Segur”, conclou l’alcalde.

El pla de voreres

Al pla de voreres s’hi destinen 1.929.514,17 euros. El projecte preveu actuar a 65 carrers, on es faran 304 actuacions de reparació, reconstrucció o fins i tot nova construcció. Es realitzaran especialment a la part alta i central del nucli, en la franja que va, a grans trets, des de la carretera fins a l’autopista, i entre l’avinguda de França i el límit amb el terme municipal de Cunit: és on hi ha la més gran concentració de desperfectes i de manca de manteniment.

Atés el volum de les obres, aquestes s’han dividit en dues parts, que també constitueixen dos lots en la contractació: una, per import de 1.031.513,26 euros; i l’altra, de 898.000,90 euros. La riera de la Casa Nova farà de límit entre els dos sectors: el primer lot inclourà els carrers situats a la dreta del torrent, mirant de mar a muntanya; i el segon, els carrers de l’esquerra. El primer sector té un termini màxim d’execució de sis mesos; i el segon, de quatre.

L’Ajuntament no descarta fer més endavant un segon pla de voreres per continuar donant solució a aquest problema a la resta del nucli de Segur.

El centre cívic del Port

De la seva banda, es treu a licitació l’adequació de l’edifici G del recinte del Port. El pressupost, en aquest cas, és de 732.143 euros. Es preveu fer-hi un nou centre cívic, que inclourà un biblioteca. En total seran 1.500 metres quadrats. L’edifici pertany als locals del Port que l’Ajuntament va adquirir fa alguns anys i que encara no tenien ús. El termini d’execució de les obres és de sis mesos.

Segons indica l’alcalde, “aquest nou equipament, junt amb la instal·lació de la base nàutica de l’escola de vela i altres activitats marítimes revitalizaran la zona del Port. Implicaran un moviment constant i diari de persones, que donarà vida a un espai molt desaprofitat i, de vegades, desèrtic”.

Ferré diu també que “a més, la zona de Segur Platja aplega el 25% de la població de tot el municipi, i la major part de problemàtiques d’integració social, encara que no ens n’adonem. Disposar d’uns equipaments que fomentaran la cohesió social, sobretot entre la gent més jove, en fa una inversió encara més valuosa”.