L’espai cultural La Trastera ja és, fins diumenge, a la fira internacional d’art contemporani Swab Barcelona

29/09/2017

L’espai cultural La Trastera participa des d’avui divendres i fins diumenge a la fira internacional contemporani Swab Barcelona. La Trastera ha estat seleccionada per una mostra del certamen, el Swab Seed, que pot visitar-se aquestes tres dies, de 12 a 21 hores, al Pavelló Italià del recinte firal de Montjuïc, a tocar de la Font Màgica.

La presència en aquesta fira és un gran èxit per a la creació artística feta a Calafell, i per a la cultura de Calafell en general, ja que en aquest aparador internacional un projecte gestat al municipi compartirà espai al costat de projectes de Nova York, Londres o Berlín, i serà l’únic de l’Estat espanyol a ser-hi.

Swab Barcelona reuneix des de 2006 galeries d’art d’arreu del món, a més de projectes comissariats i programes de col·leccionistes per a mostrar talent jove i emergent del panorama de l’art contemporani. Dins d’aquesta fira, es programa per tercer any el Swab Seed, una mostra de sis espais independents i autogestionats, amb l’experimentació com a lloc comú.

Un d’aquests sis espais és La Trastera, que funciona a un petit magatzem del Port de Segur de Calafell. L’organització del Swab Seed l’han triat perquè, segons destaquen, “és un espai de producció i crítica artística fora del context acadèmic, basat en l’espontaneïtat i la immediatesa, i amb plena llibertat d’assaig”. Afegeixen que “organitza accions, exposicions i performances amb escassos recursos, tot col·laborant amb altres centres propers per donar lloc a espais independents de creació, experimentació i participació”.

A la fira, La Trastera hi traslladarà aquest esperit innovador i efímer, tot gestionant un espai que cada dia del certamen es transformarà per acollir l’obra de diferents artistes: Àlvar Calvet, Nikolay Vetoshkin, Vicky Benitez, Alexandra Garcia Pascual, Edita Kadiric, Maria Stoyanova, Ramon Sicart, Alberto Gil, Roger Caparó, Ro Caminal, Fermin Díez de Ulzurrun, Peio Izcue Basail, Núria Güell, Levi Orta i Mireia Sallarès.