La Generalitat aprova una nova subvenció, de 300.000 euros, per a la nova biblioteca del nucli antic de Calafell

11/12/2017

El departament de Cultura de la Generalitat ha aprovat una subvenció de 300.000 euros per a la nova biblioteca del nucli antic de Calafell, que s’està creant a l’Edifici El Sindicat. Aquest import és a banda de l’aportació del 50% del cost que ja feia el govern català a través del Pla de Barris.

La nova subvenció prové de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i ha estat aprovada en la reunió del consell d’administració d’aquest organisme celebrada el passat 28 de novembre.

Amb aquesta segona aportació, l’Ajuntament aconsegueix un nou estalvi en la principal inversió en equipaments culturals que es farà en aquest mandat municipal. Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “una biblioteca de les dimensions d’aquesta, que costaria de 4 a 5 milions d’euros, li costarà a l’Ajuntament només 600.000 euros, gràcies a aprofitar un edifici i a les diferents subvencions aconseguides”.

Les obres de la biblioteca, situada a la cèntrica cruïlla dels carrers Jesús i Marqués de Samà, han entrat ja en la fase d’acabats, tot i que encara queden unes setmanes de feina.

La superfície total de la nova biblioteca serà de 1.833,33 metres quadrats. D’aquest total, 1.363,82 metres quadrats corresponen a l’edifici original, i 469,51, a l’ampliació. El nou equipament, situat a la cèntrica cruïlla dels carrers Jesús i Marqués de Samà, es distribuirà en quatre plantes, organitzades temàticament, però amb usos molt flexibles.

A la planta baixa hi haurà, a més de l’entrada principal, una zona de lectura de diaris i revistes en paper i d’accès a internet mitjançant ordinadors. També hi haurà un espai distribuidor de 120 metres quadrats i una sala polivant de 70 metres quadrats. Tots dos espais estaran separats per uns envans mòbils, de forma que podran unir-se, tot creat un espai de 190 metres quadrats. A la primera planta s’ubicarà també la zona d’arxiu i magatzem.

La primera planta, de 190 metres quadrats, estarà dedicada als infants, amb una zona de lectura i una aula polivalent. De la seva banda, la segona planta (300 metres quadrats) acollirà la part digital del fons general de la biblioteca, amb una zona de consulta amb ordinadors, i tres sales separades, de 20 metres quadrats cadascuna) per a l’estudi en grup o per a formació de grups reduït.

La tercera planta conté el fons general i la sala principal de lectura, en un gran espai diàfan de 410 metres quadrats. També inclou una aula de formació i la zona de treball intern. Finalment, la quarta planta serà una gran terrassa sobre la coberta de l’edifici, la part edificada de la qual serà per a usos del personal de la biblioteca.