Nova oferta de cursos de català al Consorci per a la Normalització Lingüística

26/03/2017

El 27 de març s’obre el període d’inscripcions per als cursos de català per a adults a Calafell que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell, d’abril a juny de 2017. Amb el lema “Connecta’t al català”, dona continuïtat a l’oferta de cursos per atendre totes les necessitats lingüístiques, tant orals com escrites.

Les inscripcions es fan a Cal Bolavà (av. Generalitat, 1) del 27 al 30 de març, de dilluns a dijous de 9.30 a 14 h, i de 16 a 19 h. Els nous alumnes han de presentar un certificat de coneixements de llengua catalana o fer una prova de col·locació, que cal fer en hora concertada. El telèfon d’informació és el 977 699 078.
 
Molt més que cursos

El valor afegit de l’oferta formativa del Consorci rau en la diversitat d’activitats culturals complementàries que els alumnes fan dins i fora de l’aula –sovint coorganitzades amb altres entitats–, que garanteixen contextos d’ús per a la pràctica  comunicativa, alhora que faciliten el coneixement de l’entorn, la descoberta del patrimoni cultural calafellenc i la construcció de marcs de referència per afavorir la cohesió social.

En aquesta línia, cal afegir el Voluntariat per la Llengua, les tertúlies de conversa, les pràctiques lingüístiques a la xarxa d’establiments col·laboradors del municipi i les videoconferències amb estudiants de català de tot el món.
 
Una oferta flexible i adaptable, i amb certificat oficial

El CPNL ofereix cursos presencials en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics, amb horaris que permeten compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis.

Les modalitats de formació s’adapten a les noves maneres d’aprendre i, per tant, a banda dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos que combinen la modalitat presencial i en línia. El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL).

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.