Olaya Pena i Etna Miró guanyen el 24è concurs de cartes d'amor de Calafell

23/04/2017

El concurs de cartes d’amor de Calafell, que enguany arribava a la 24a edició, ja té guanyadors. Olaya Pena Batalla, de Tazona (Astúries), és la vencedora en la categoria sènior, amb la carta titulada “103 latidos por minuto”. I Etna Miró Escobar, de 14 anys i de Lleida, la guanyadora de la categoria júnior, amb la missiva “Carta a l’amic intrèpid”.

S’hi havien presentat un total de 279 originals. No és la xifra més alta de la història d’aquest veterà certamen, que va sorgir de la iniciativa d’un desaparegut programa sobre llibres de l’emissora  municipal Calafell Ràdio, però sí una de les més destacades.

Els originals han arribat literalment d’arreu del món. N’hi havia de Mèxic, Argentina, Suïssa, Itàlia, Colòmbia, Bolívia, Veneçuela, Brasil, Perú, Paraguai, El Salvador, Uruguai, Guatemala, Nicaragua, Panamà, Equador i Estats Units. També de tota Catalunya i de tota Espanya.

El jurat ha estat format per Lluís Tetas, Carolina Rion, Judith Sastre i Lola Escola, amb Magda Juncosa com a secretària: són un grup de filòlegs, periodistes, professors i bibliotecaris molt vinculats al certamen des de fa anys, alguns des dels seus inicis.