Calafell Ràdio estrena avui una programació d'estiu amb importants novetats

20/06/2016

L’emissora municipal Calafell Ràdio estrena aquest dilluns una programació estiuenca amb novetats importants, que es prolongarà dins a la Diada. Una, és mantenir una oferta de qualitat i de servei públic com la resta de l’any, amb una adequació de continguts a l’època d’estiu. Una altra, que el nou magazin matinal estiuenc s’emetrà en directe, d’11 a 13 hores, des del Museu Casa Barral. I una altra, que diferents programes d’entreteniment seran patrocinats per destacades empreses locals i comarcals del sector del lleure.

Segons ha explicat el director de l’emissora, Jordi Nin, “és evident que els interessos informatius i d’entreteniment no són els mateixos ara que la resta de l’any. Però hem cregut imprescindible mantenir els mateixos criteris de qualitat, adequant la graella tant als residents com als visitants que arriben a Calafell”.

Nin ha afegit que “l’emissora municipal és un servei al ciutadà i un mitjà promocional del municipi. Per això, els objectius d’aquesta programació d’estiu són, a més de mantenir la qualitat, arribar a diferents públics i donar suport al sector comercial local i als col·lectius que organitzen activitats durant aquests mesos”.

De dilluns a divendres es mentenen els tres blocs informatius del matí, migdia i vespre, seguint el mateix criteri informatiu de tot l’any. De 9 a 11 hores, s’oferirà una selecció musical relaxada. Entre les 11 i les 13 h, s’emetrà “Obert per vacances”, un nou programa dirigit per Xavier Sanjuan i Ernest Gili, realitzat en directe des del Museu Casa Barral. Seran dues hores d’entrevistes, concursos, humor, informacions útils (previsió meteorològica, estat de la mar i les platges, agenda d’actes del dia...). Empreses com Vilarenc Aqua hi donen suport oferint passis VIP d’un dia per sortejar entre els oients.

De 13 a 13.30 hores, hi haurà un espai de música chill-out, que patrocina el Beach Club de l’hotel Le Meridien RA. A continuació, de 13.30 a 14 hores, Mireia Romaguera i Kelly Kimberly conduiran l’informatiu migdia de Calafell Ràdio, complementat l’hora següent amb l’informatiu de Catalunya Ràdio.

De les 15 a les 18 hores, s’estrena “Surfing Safari”, realitzat també per Romaguera i Kimberly. Durant una hora i mitja, cada presentadora conduirà una selecció musical comentada, que inclourà així mateix informació d’esdeveniments, actes i notícies socials d’abast local i comarcal, a la vegada que informació de serveis adreçats a la ciutadania (horaris i telèfons de farmàcies, oficina de turisme, policia, activitats esportives...).

De 18 a 19 hores, Andreu Tello presentarà en directe un espai musical patrocinat per Disco Vip’s. A continuació, de 19 a 20 hores hi va una franja informativa, que inclou l’informatiu vespre de Calafell Ràdio i l’informatiu de Catalunya Informació. Tot seguit, de les 20 hores fins a la 1 de la matinada, hi haurà seleccions musicals de diferents estils. I a partir de la 1 de la matinada, es repetiran alguns dels programes del dia fins a la represa de la programació el matí següent.

El cap de setmana està dividit en dos blocs. El matí estarà dedicat a programes temàtics musicals molt variats. Per exemple, “Un poble, una rotllana”, de Jaume Figueras, parlarà de la història de la sardana amb una agenda sardanista incorporada. Hi haurà nous programes, com “Formalmente informal” del cantautor Bravo Molina, dedicat a la música llatina, o “Algo para recordar”, dedicat principalment al tango i a càrrec del presentador argentí Daniel Ayet. A més, el diumenge, d’11 a 13 hores es faràun resum dels millors moments de la setmana del “Obert per vacances”.

El bloc de tarda del dissabte i el diumenge serà musical, amb èxits dels anys 80 i 90 i amb música actual, amb una selecció molt dinàmica “i adient per a les relaxades tardes dels caps de setmana d’estiu i que, a més, pot ser un excel·lent suport musical per als comerços”, diu Jordi Nin.