Divendres vinent, 28 d’octubre, nou acte de protesta per reclamar la gratuïtat de l’autopista C-32

26/10/2016

La Coordinadora Calafell ha convocat una nova acció de protesta per reclamar la gratuïtat de l’autopista C-32. Divendres vinent, a les 19 hores, hi haurà una marxa a peu per la carretera C-31, des de Cunit fins a Segur. Sortirà de la rotonda on hi ha el Burguer King de Cunit i arribarà a la plaça Mediterrani de Segur, on es llegirà un manifest.

La portaveu de la Coordinadora, Sònia Mirambell, ha fet una crida a la participació. “La darrera protesta va tenir un gran ressò mediàtic, però vam fer curt de gent. Aquesta vegada hem treballat més estretament amb el veí municipi de Cunit i amb tots els partits polítics i entitats que donen suport a aquesta demanda per sumar al màxim”, explica Mirambell.

Aquesta nova convocatòria arriba perquè el govern de la Generalitat, de qui depén la concessió de la C-32, continua sense donar resposta a la reivindicació que s’alliberi el peatge. En realitat, ni tan sols ha atés la petició de la Coordinadora que calculi el cost del rescat, tot emparant-se en una xifra referida a tota l’autopista, inclòs el tram nord a la comarca del Maresme. La Coordinadora creu que les problemàtiques són diferents i que, presentant una xifra grossa, el govern català vol fer veure que és una quantitat inassumible.

La C-31 ha esdevingut una rambla urbana, però amb una intensitat de trànsit pròpia de vies de gran capacitat: fins a 21.000 vehicles diaris, inclosos camions pesants. I a més del col·lapse, s’han multiplicat els accidents. Segons la portaveu de la Coordinadora, “necessitem una via ràpida i capaç i no hi ha altra alternativa que l’autopista, ni fent una destrossa enorme al territori”.

La Coordinadora Calafell, que aplega la major part d’entitats i partits polítics locals, considera que el peatge penalitza “els nostres desplaçaments, la nostra economia, el nostre atractiu turístic i la nostra competitivitat. I diem prou a aquesta situació tan perjudicial i tan injusta. A una discriminació que patim mentre a altres indrets de Catalunya es busquen i es troben les solucions més adients”.

 

Foto: Imatge de la darrera protesta, el passat mes d'agost.