El desplegament de la telefonia 4G podria ser la causa de les interferències a la TDT

21/01/2016

La posada en marxa a la nostra zona de la nova generació de telefonia mòbil, 4G, podria ser la causa de les interferències que els darrers dies s’estan produint a Calafell en la recepció de la TDT.

L’Ajuntament ha fet arribar una queixa a la Generalitat, que ha respost que no li consta cap incidència en els repetidors de la zona. La reclamació també s’ha fet arribar a l’operador de telecomunicacions Cellnex (antiga Abertis), que gestiona la difusió del senyal televisiu perquè faci les comprovacions oportunes.

En tot cas, la Generalitat apunta com a possible causa de les interferències el desplegament de la telefonia 4G. Ha informat a l’Ajuntament, a més, del procediment que els afectats han de seguir per a resoldre el problema.

El Ministeri d’Indústria disposa d’un espai web (cliqueu aquí) en el qual es poden comunicar les incidències. També hi ha un telèfon gratuït, el 900 833 999, al qual pot trucar-se de dilluns a dissabte, de 9 a 22 hores.

Una vegada informada la incidència, es determina que la causa del problema són les interferències del 4G sobre la TDT, un tècnic es posarà en contacte amb l’afectat i amb la col·locació d’un filtre, sense cap cost, els resoldrà els problemes de recepció.


Més informació sobre la convivència entre 4G i TDT