La Coordinadora Calafell bregarà fins al darrer moment per poder tallar l’autopista divendres vinent

26/07/2017

La Coordinadora Calafell bregarà fins al darrer moment per poder fer tall de l’autopista C-32, que havia convocat per divendres vinent, 28 de juliol, a les 20 hores, al peatge de Cubelles. El departament d’Interior ha denegat el permís, al·legant motius de seguretat, que la Coordinadora no comparteix i considerabla incomprensibles.

La Coordinadora, que aplega entitats veïnals i partits contraris als peatges, ha viscut una odissea burocràtica en les darreres setmanes, tot oferint fins a quatre alternatives a les objeccions que Interior anava posant. L´única opció oferta per Interior era tallar la carretera C-31. Però segons va explicar ahir dimarts la portaveu de la Coordinadora, Sònia Mirambell, “hem tallat altres vegades la C-31, però ho hem descartat perquè perjudicàvem els usuaris que no poden pagar el peatge i perquè s’agreujava el col·lapse que precisament denunciem”.

Mirambell va afegir, ahir al vespre, que s’havia presentat una nova sol·licitud i “si la tornen a desestimar, exigirem una reunió presencial amb els responsables d’Interior perquè ens justifiquin els seus ‘arguments’”.

Es dóna la circumstància que la pràctica totalitat de motius de seguretat al·legats es refereixen a situacions que poden produir-se tant a la carretera com a l’autopista. Des que poden haver-hi enfrontaments entre els manifestants i els automobilistes retinguts, a què pugui haver-hi un atropellament multitudinari, passant pel bloqueig a la circulació de vehicles d’emergències.

Sònia Mirambell ha explicat que “nosaltres fins i tot hem proposat manifestar-nos darrera de les barreres del peatge. Perquè estiguéssim en perill, algú s’hauria de saltar tota la senyalització informativa, les limitacions de velocitat i el control dels mateixos Mossos, i emportar-se per endavant les barreres del peatge. Seria un cas per tancar al psiquiàtric”.

La portaveu ha afegit que reiteren la crida a la ciutadania a participar en la mobilització d’aquest divendres i en la que està convocada per a l’11 d’agost. Segons Mirambell, “està tot a punt, tot preparat”.

 

Foto: imatge de la roda de premsa convocada per la Coordinadora Calafell aquest dimarts 25 de juliol