Nova protesta contra el peatge de la C-32, aquest 1 de setembre

31/08/2017

Les entitats ciutadanes i socials aplegades a la Xarxa de Mobiltat Penedès Garraf i que reclamen l’alliberament del peatge del tram sud de l’autopista C-32, han convocat una nova protesta aquest divendres, 1 de setembre de 2017. Criden a una marxa lenta de vehicles per l’autopista i per la carretera C-31 per fer palès el col·lapse i l’elevadíssim nombre d’accidents.

Aquesta iniciativa es pren després de les mesures restrictives imposades pel departament d’Interior de la Generalitat a les anteriors peticions per tallar el peatge de Cunit / Cubelles. Tot van ser prohibicions i la segona convocatòria es va anul·lar, per decidir un nou nodel de protesta.

Així doncs, vehicles i motocicletes, faran una marxa lenta, de manera que es convida a qualsevol que vulgui participar-hi, a fer-ho. No s'ha demanat cap permís ja que no és necessari, ja que les velocitats mínimes que estableix el Codi de la Circulació es respectaran.

Els convocants criden tothom a concentrar-se a la plaça Mediterrani de Segur de Calafell, a les 18.45 hores. Tot seguit, s’emprendrà la marxa, sota els lemes #proupeatges #prouaccidents, que resumeixen els motius d’aquesta protesta des del seu començament. S’anirà fins a Vilnaova. Al final de la marxa se celebrarà una Xocolatada popular a la Confraria de Pescadors de Calafell.

La Coordinadora Calafell i les altres entitats convocants volen denunciar de nou el col·lapse en què es troba la C-31, que travessa pel mig dels municipis, i reclamen a la Generalitat que adopti mesures que afavoreixin l’ús de l’autopista. Recorden que, mentre la C-32 està pràcticament buïda, la carretera suporta un trànsit de més de 25.000 vehicles diaris.