Un de cada quatre calafellencs escolta l’emissora municipal Calafell Ràdio

20/10/2016

Un de cada quatre calafellencs escolta l’emissora municipal Calafell Ràdio, segons el primer avanç d’un estudi d’audiència sobre l’emissió convencional, encarregat a l’empresa Infortécnica. D’acord amb aquestes dades, hi ha més d’un 25% de ciutadans que diuen que segueixen l’emissora i que la consideren la seva principal font d’informació sobre el que passa a Calafell.

L’estudi indica que hi ha un acumulat mensual de 24.105 oients al municipi, amb un acumulat diari de 998. La quota d’antena de l’emissora dins del dial és del 8,1%.

La màxima audiència es concentra a la franja horària del matí, com és habitual en el món de la ràdio, però aguanta molt bé la caiguda d’oients de la tarda i nit, també típica en aquest mitjà. Segons les primeres dades, és molt remarcable el seguiment a la tarda, amb la seva aposta musical, que a partir de les 8 del vespre és a càrrec de col·laboradors no professionals de l’emissora. També el de la franja de nit, a partir de les 22 hores, quan es redifonen continguts de la programació matinal.

El director de Calafell Ràdio, Jordi Nin, considera que “hi ha altres dades que confirmen aquestes primeres impressions. Per exemple, l’elevat coneixement de l’existència de l’emissora, fins i tot entre els que no l’escolten. També que, en contra del que de vegades es pensa, el públic és fonamentalment jove”.

Nin afegeix que “també es constata que, bàsicament, qui a Calafell no ens escolta és perquè no ens coneix o perquè no té per costum escoltar la ràdio. Les dificultats en la sintonització, habitual en moltes èpoques de l’emissora, és ara una raó residual. I quadra amb la gran majoria d’enquestats que opinen que, actualment, reben bé el senyal”.

El resultat complet d’aquest estudi d’audiència es publicarà d’aquí a uns dies, quan acabi l’anàlisi de les dades de les enquestes.