Calafell aprova el projecte per invertir més de 300.000 euros a les escoles del municipi

05/06/2017

La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el projecte de condicionament i millora que s’executarà a les cinc escoles de primària del municipi. La inversió prevista és de 332.901,58 euros i cobreix obres de reparació als edificis, patis i instal·lacions. No inclou la dotació de pissarres digitals i material docent, ni la millora de les zones d’aparcament de les escoles, que també ha compromés l’Ajuntament amb els centres i que es tirarà endavant amb altres projectes.

Les obres es faran majoritàriament aquest estiu, en particular les que no són compatibles amb la presència de nens als centres. Entre les feines que es faran, hi ha reparacions als sistemes de calefacció, millora de paviments als patis i als jocs infantils, cobertura de passadissos exteriors, renovació de tanques perimetrals... Un dels objectius d’aquestes actuacions és deixar resolts definitivament alguns problemes de manteniment que s’eternitzaven amb solucions provisionals.

Les actuacions necessàries han estat avaluades pels serveies tècnics i educatius de l’Ajuntament, de forma consensuada amb les respectives comunitats educatives.

A l’escola Mossèn Cinto Verdaguer, s’hi invertiran 103.325,54 euros; a l’escola del Castell, 32.234,56 euros; a l’escola La Ginesta, 73.108,12 euros; a l’escola Vilamar, 49.922,36 euros; i a l’escola Santa Creu, 74.311 euros.

Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, “el compromís del govern municipal és compensar les retallades que hi ha hagut en els darrers anys per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat”“Les xifres que està destinant Ensenyament al manteniment dels centres”, ha afegit, “no cobreix ni el 10% de les necessitats més bàsiques. Enguany, gastarà 20.000 euros, que donaran per reparar unes goteres”.

Ferré ha recordat que “és indiferent qui tingui la competència, ja que al final les millores reverteixen en els alumnes dels nostres centres”.