Conveni amb l’Escola de Vela de Calafell per incorporar l'ensenyament d'esports nàutics als instituts

11/03/2015

L’Ajuntament de Calafell i l’Escola de Vela de Calafell han signat un conveni per incorporar l’ensenyament dels esports de vela en el pla d’estudis dels dos instituts del municipi.

El conveni ha estat signat per l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i el president de l’Escola de Vela de Calafell, Sergio Cadenas. En l’acte de signatura també ha estat present la regidora d’Esports i Promoció Esportiva, Maite González.

La signatura d’aquest conveni respon a la voluntat de l’Ajuntament de Calafell de consolidar la pràctica dels esports de vela com una activitat més que es pugui oferir en els instituts.

Gràcies a aquest conveni, enguany els alumnes de 1r. d’ESO de l’Institut Camí de Mar i de l’Institut La Talaia ja poden cursar l’assignatura optativa “Activitats nàutiques i aquàtiques”, que imparteixen els monitors de l’Escola de Vela de Calafell. L’Escola de Vela de Calafell serà l’encarregada d’organitzar, coordinar i desenvolupar el programa d’ensenyament d’aquesta assignatura.

L’assignatura es durà a terme de gener a juny i posteriorment també de setembre a desembre de 2015, i  tindrà dues hores de pràctiques i una hora de teòrica a la setmana. En principi, es preveu poder anar renovant el conveni amb l’Escola de Vela de Calafell perquè aquesta assignatura es dugui a terme en els propers anys.

L’any passat l’Escola de Vela de Calafell ja va organitzar algunes classes per començar a introduir la pràctica dels esports de vela als instituts. Després dels bons resultats obtinguts, l’Ajuntament de Calafell ha volgut posar en marxa un programa d’ensenyament de l’esport de vela per als joves del municipi, incorporant una assignatura optativa dins per als alumnes de 1r. d’ESO.