Detectades traces de legionel·la a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer de Segur de Calafell

20/09/2017

Les anàlisis rutinàries que es fan periòdicament a tots els equipaments de Calafell han detectat traces de legionel·la a les conduccions d'aigua de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer. L’Ajuntament ha activat immediatament els protocols de seguretat previstos i ha informat el centre i les famílies dels alumnes, així com als serveis territorials d’Ensenyament.

Com a mesures concretes, fins a nou avís no es podran fer servir les aixetes del centre i es farà el tractament químic habitual, amb productes hiperclorats, que s’aplicarà fora de l’horari escolar.

Mentre noves anàlisis no donin un resultat negatiu (les noves mostres es prenen quinze dies després de la desinfecció), es garantirà un abastiment amb dipòsits, amb cabal provinent de fora dels centres, i amb aigua embotellada. Per evitar aglomeracions als punts de subministrament alternatius, s’aconsella que els infants portin una ampolla d’aigua de casa.

Les famílies han estat informades immediatament de la situació i de les mesures adoptades. L’Ajuntament, a més, ho fa públic per evitar la rumorologia i l’alarmisme que sovint es produeixen en aquestes situacions.