Detectades traces lleus de legionel·la a les escoles Santa Creu i Mossèn Cinto Verdaguer

17/10/2016

Les anàlisis rutinàries que es fan periòdicament a tots els equipaments de Calafell han detectat traces lleus de legionel·la a les conduccions d'aigua de dues escoles del municipi. Concretament, a l’escola Santa Creu i a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer. Les quantitats detectades no són suficients per implicar risc de contagi de la malaltia. No obstant això, i com està prescrit fins i tot en aquests casos, l’Ajuntament ha activitat immediatament els protocols de seguretat previstos.

En concret, fins a nou avís no es podran fer servir les aixetes als dos centres. Pel volum de bactèria detectada, no cal tancar portes. Demà mateix es realitzarà el tractament químic indicat, amb productes hiperclorats: la desinfecció es farà fora de l'horari lectiu. A més, les aixetes s’obriran tres cops al dia i es mantindrà la temperatura dels escalfadors d’aigua al màxim, ja que la bactèria de la legionel·la no sobreviu a les altes temperatures.

Mentre noves anàlisis no donin un resultat negatiu (les noves mostres es prenen quinze dies després de la desinfecció), es garantirà un abastiment amb dipòsits, amb cabal provinent de fora dels centres, i amb aigua embotellada. En atenció al fet que es tracta de dues escoles amb un gran nombre d’alumnes, i per evitar aglomeracions als punts de subministrament alternatius, s’aconsella que els infants portin una ampolla d’aigua de casa.

Les famílies han estat informades immediatament de la situació i de les mesures adoptades. L’Ajuntament, a més, ho fa públic per evitar la rumorologia i l’alarmisme que sovint es produeixen en aquestes situacions.