Els patis de les escoles obriran fora de l’horari de classe per oferir activitats per a tothom

02/01/2018

Els patis de diversos centres esduatius de Calafell obriran algunes tardes a la setmana i dissabtes sl matí, fora de l’horari de classes, per oferir activitats a tothom. La inicaitiva es posa en marxa el proper 8 de gener i, en aquesta primera fase, es prolongarà fins al 26 de maig. I és la primera passa per orir, més endavant, instal·lacions esportives en horari nocturn.

La idea, promoguda per l’Ajuntament, s’anomena “Obrim els patis” i vol aprofitar uns espais a l’aire lliure que estan condicionats per fer-hi moltes coses, però que, fora de l’horari lectiu, no tenen ús ara per ara. Dues persones, una integradora social i una llicenciada en educació física, hi organitzaran activitats de lleure i esportives: han estat contractades mitjançant una subvenció de la Garantia Juvenil europea.

Els centres que obriran els seus patis seràn les escoles El Castell i Mossèn Cinto Verdaguer i els instituts Camí de Mar i la Talaia. Els dies i horaris seran els següents:

–Institut Camí de Mar (carrer Jaume Pallarés s/n): dilluns i dimecres, de 16 a 20 hores, i dissabte, d’11 a 14 hores.

–Institut La Talaia (carrer Brasil 8): dimarts i dijous, de 16 a 20 hores.

–Escola El Castell (carrer Cosme Mainé s/n): divendres, de 17 a 20 hores.

–Escola Mossèn Cinto Verdaguer (carrer Josep Lluís de la Rosa 2): dissabtes, de 16 a 19 hores.

L’accès i les activitats seran del tot gratuïts. També l´ús del material esportiu i educatiu que hi haurà disponible. Hi poden accedir persones de totes les edats, i els menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult.

La tinent d’alcalde de Joventut de l’Ajuntament, Maite González, explica que l’objectiu que es buscar amb aquesta iniciativa és “oferir activitats gratuïtes a tota la població, especialment a la que no té mitjans econòmics per anar a un gimnàs o pertànyer a un club”. González afegeix que “serà una forma d’aprofitar equipaments que en aquests horaris estarien tancats i d’acostar-los als barris”.