L’alcalde de Calafell inicia una ronda de visites als centres escolars per preparar un segon pla de millores a les instal·lacions i l’equipament

22/02/2018

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha iniciat aquesta setmana una roda de visites als centres escolars del municipi per preparar un segon pla de millores a les instal·lacions i l’equipament. Enllestit un primer pla per atendre tota mena de mancances, l’Ajuntament vol recabar dels centres les demandes i necessitats que encara estiguin vives o que hagin aparegut en els darrers tres anys.

Des de juny de 2015, l’Ajuntament ha fet o té aprovades, a punt de començar, actuacions per import superior al milió d’euros. S’ha prioritzat la millora de les instal·lacions dels propis centres, incloses solucions definitives a problemes que s’eternitzaven amb mesures provisionals i la supressió de barreres arquitectòniques. Ara, i a càrrec encara del primer pla es començaran a reparar i pavimentar les zones que les famílies usen per apacar quan porten els fills a l’escola.

Segons Ferré, “en aquest segon pla hi inclourem noves necessitats i alguna obra que no va poder entrar en el primer pla, així com l’adquisició d’equipament docent molt necessari. De moment, ja hi ha aprovats 50.000 euros més”.

L’actual govern municipal es va comprometre a invertir durant aquest mandat en els centres escolars, per tal de compensar les retallades en ensenyament. “Ja sabem que la competència és de la Generalitat, i a ella li correspondria posar els diners i solucionar-ho”, diu Ferré. “Les xifres que està destinant Ensenyament al manteniment dels centres”, ha afegit, “no cobreix ni el 10% de les necessitats més bàsiques”.

“És indiferent qui tingui la competència, ja que al final les millores reverteixen en els alumnes dels nostres centres”, subratlla l’alcalde.