L’escola La Ginesta, una de les dues guanyadores del concurs comarcal d’idees per millorar les xifres de reciclatge de residus

02/03/2016

L’escola La Ginesta de Segur de Calafell és una de les dues guanyadores del concurs d’idees per mirar de millorar les xifres de reciclatge de residus a la comarca del Baix Penedès. Els alumnes de 5è A del centre van desenvolupar la idea d’una caixa recicladora, que vol fer més còmode i el fàcil el transport dels residus domèstics fins als contenidors de reciclatge, a la vegada que estalvia espai a casa.

L’altre projecte guanyador, de l’escola Pau Casals del Vendrell, proposava una idea semblant: contenidors amb rodes. Un dels frens més importants a l’hora de fer la separació de la brossa a les llars de la comarca és precisament aquesta mena de dificultats. El Baix Penedès és a la cua del reciclatge a tota Catalunya.

El concurs d’idees convocat per EcoBP (l’empresa comarcal de gestió de residus) havia rebut 31 projectes presentats per 18 escoles del Baix Penedès. N’hi ha hagut de ben variades: des de Flashmobs i d'altres campanyes originals de sensibilització, a jocs de taula, contenidors de tercera generació, dispositius per afegir a bicicletes, mobles especials per fer més fàcil la separació de residus, videojocs interactius, distintius per a cases on es fa un bon reciclatge, furgonetes "súper recicladores" o campaments especials pro reciclatge per a totes les edats.

El lliurament de premis d’aquesta edició del concurs s’ha fet a Calafell, en el marc de la Festa de les Idees del Repte Baix Penedès.