La llar d’infants de Calafell Parc obre aquest dilluns per la pressió legal de l’Ajuntament

02/10/2017

La llar d’infants “El Petit Príncep”, situada a la urbanització Calafell Parc, obre avui dilluns, arran de les actuacions legals i administratives empreses per l’Ajuntament. Ho farà amb els horaris i serveis de la resta de guarderies municipals, un cop que la concessionària SEAL SA ha optat per complir els requeriments que li havia fet l’Ajuntament de Calafell.

“El Petit Príncep” havia romàs tancada des de 2011, per acord de l’Ajuntament i la concessionàrìa, per la caiguda de matriculació causada per la crisi. Però la millora de la situació havia permès reobrir el centre i s’hi van inscriure 10 alumnes, a més d’existir una llista d’espera de 8, provinent de la resta de llars, que estan funcionant a plena capacitat.

Tanmateix, la llar no va obrir l’1 de setembre. L’Ajuntament ho va considerar una infracció molt greu del contracte i va obrir-li un expedient a l’empresa. En concret, un expedient de segrest temporal de la concessió, segons el qual l’Ajuntament prestaria directament el servei, per tal de garantir-lo, si més no fins al proper 8 de gener. L’àrea municipal d’Ensenyament i l’empresa municipal Cemssa estaven “mobilitzades” per fer-se càrrec de la situació.

De l’estira i arronsa subsegüent a l’expedient, n’ha resultat que la concessionària hagi atès el requeriment d’obrir la llar d’infants des d’aquest dilluns, 2 d’octubre.

La situació peremptòria que s’havia creat ha fet que l’Ajuntament actués per via d’urgència, mitjançant decrets d’alcaldia que, en la sessió plenària d’aquesta tarda, hauran de ser ratificats.