Totes les famílies que han demanat plaça escolar a Calafell, l’han aconseguit en primera opció

08/05/2017

Totes les famílies que han preinscrit els seus fills per començar el proper curs a Calafell, han aconseguit plaça, i en la primera opció que van formular. Ho ha anunciat el departament d’Ensenyament de la Generalitat, en una reunió per planificar el curs 2017-2018.

La delegada territorial, Sílvia Rodes, ha explicat que “hi havia un acord general a tot el país per mantenir l’oferta educativa de curs passat”. Ha afegit que “per tant, a Calafell hi haurà vuit grups de P-3, els mateixos que el curs que està acabant”, i això significa que “tothom que ha preinscrit els fills als centres de Calafell tindrà plaça en l’escola que va triar com a primera opció”.

Passarà el mateix a l’ESO, quan els alumnes canvien de centre i s’han de tornar a preinscriure. Segons la delegada, “l’oferta serà la mateixa, també vuit grups: tres a l’Institut La Talaia i cinc, al Camí de Mar”.

A més, les ràtios d’alumnes per aula quedaran per sota dels màxims. A P-3, seran 20 alumnes per aula; i a primer de l’ESO, 29,5. I tots els centres tindran una major dotació de professorat per atendre la diversitat i les necessitats de l’alumnat.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, destaca que “agraim a Ensenyament que mantingui l’oferta de grups del curs passat, tot i que ha disminuït la natalitat i tenim menys nens al municipi”.

Millores als centres

A la reunió entre l’Ajuntament i Ensenyament s’han acordat les obres que es faran aquest estiu per millorar els centres, aprofitant les vacances. En concret, es repararan les filtracions que hi ha a les cobertes de l’Institut Camí de Mar, amb una inversió de 20.000 euros a càrrec de la Generalitat. L’Ajuntament, pel seu costat, farà una inversió important per adequar i millorar els centres, tot atenent les demandes de les comunitats educatives respectives.