El programa de llibres escolars aconsegueix reaprofitar el 92% del material

17/07/2009

El programa de reutilització de llibres escolars, engegat ara fa dos cursos acadèmics, ha aconseguit reaprofitar un 92% del material lliurat a les famílies. “Amb aquesta xifra, podem donar per assolit un dels objectius del projecte, que és formar els nostres infants en valors com la responsabilitat i l’esforç compartit”, explica la tinent d’alcalde d’Ensenyament, Teresa Cumplido.

Un total de 900 alumnes s’han adherit a la reutilització de llibres de text durant el curs 2008-2009. Els sis centres participants han estat els CEIP Castell de Calafell, Santa Creu, Mossèn Cinto i La Ginesta, i els IES Camí de Mar i Segur de Calafell. El programa s’aplica de forma gradual, incorporant cada any nous nivells d’acord amb la implantació dels nous plans d’estudis. El proper curs (2009-2010) s’afegiran cinquè i sisè de primària i tercer d’ESO. Els llibres de primer i segon de primària no són reutilitzables, però l’Ajuntament subvenciona un 30% del seu cost.

Aquest passat curs, l’Ajuntament ha invertit 120.000 euros en la compra de llibres. I també s’ha subvencionat les associacions de pares i mares amb 6.265 euros per compensar-les per la pèrdua d’ingressos provinents de la venda de llibres, amb la idea que el projecte no perjudiqui ningú.

“Estem parlant d’un projecte que no és únicament educatiu, sinó també una importantíssima mesura de suport a les famílies. Una de les principals promeses electorals de l’actual equip de govern”, afegeix Teresa Cumplido. L’estalvi per alumne i curs (amb dades del curs 2008-2009) és de 220 euros a secundària, de 120 euros a primària i d’uns 50 euros en el cas de la subvenció del 30% a primer i segon de primària.

Lliurament de llibres, a principis del curs 2008-2009.