La casa de cultura 'cal bolavà' ja té a punt els cursos que oferirà a partir de setembre

16/08/2009

La Casa de Cultura ‘Cal Bolavà’ ja té a punt les activitats del pròxim curs 2009-2010, que començaran el mes de setembre amb un total de quinze cursos i tallers. Com els cursos anteriors, la programació s’ofereix de manera descentralitzada als diferents nuclis del municipi, i a més, amb interessants descomptes, que poden arribar fins al 25%, en la matrícula. Serà del 10% per les persones en situació d’atur, una segona matrícula i als menors de 15 anys. El descompte del 25% s’aplicarà als pensionistes, a tots els membres d’una família nombrosa i a partir d’una tercera matrícula.
Pel que fa als cursos monogràfics programats cal dir que a partir del 7 de setembre, a Cal Bolavà (Av. Generalitat, 1) s’oferiran els cursos de dibuix creatiu per als més petits (de 5 a 10 anys), Gemoteràpia i un seminari de fruits silvestres de tardor, un regal del bosc. Així mateix no faltaran els cursos d’informàtica (Windows, Internet, Internet Web 2.0 i Word).
Als Espais Culturals de Segur s’oferiran manualitats per a nens i nenes de 8 a 12 anys i al Centre Recretiu de Calafell Poble (C/ Marquès de Samà, 2-4), un curs de Shiatsu (teràpia manual japonesa que vol dir pressió amb el dit, cursos de ball lineal, el de ritmes caribenys, el de la dansa del ventre. A les dependències municipals de la platja s’oferiran els cursos de dietètica i nutrició, aromateràpia i elaboració de sabó i cosmètica natural i una xerrada sobre la salut a l’hiverns: remeis naturals per estar en forma.
Un curs més es mantenen els cursos de català per adults que s’impartiran tant a les dependències de la platja (carrer Sant Pere 29-31) com a l’aula polivalent de Segur (carrer Pau Neruda, 2).
La regidoria d’Educació també ofereix el Programa de Qualificació Professional Inicial- Pla de Transició al Treball (PQPI- PTT) al costat de l’IES ‘Camí de Mar’, que té una inscripció gratuïta ja que és un programa organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Calafell que compta amb el suport del Fons Social Europeu. Aquest programa s’impartirà d’octubre del 2009 al juny del 2010.

Escola d’art
La Regidoria d’Educació ofereiex l’Escola d’Art. A Cal Bolavà s’impartiran els cursos de Pintura per a adults, dibuix per adults, pintura infantil, artesania i fusió de vidre, patchwork, confecció i patronatge i confecció per a joves. Als espais culturals de Segur s’oferirà el curs de patchwork.
A més a més, la Casa de Cultura continua oferint els cursos de formació per adults. A les dependències municipals de la platja es farà la preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà, la preparació per a la realització de les proves específiques de graduat en educació secundària per a persones majors de 18 anys. A l’aula polivalent de Segur continuarà el curs d’alfabetització i a Cal Bolavà, el cicle de formació instrumental per a persones adultes.
També es manté el curs de castellà per a estrangers, tant al Poble com a la Platja i a Segur, l’Escola d’Anglès a Cal Bolavà i a l’Aula Polivalent de Segur.
Les inscripcions ja es poden realitzar al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) a la plaça Catalunya, 1 del Poble, de dilluns a dijous de 9 del matí a les 6 de la tarda, els divendres de 9 a 2/4 de 3 i els dissabtes de 9 del matí a la 1 de la tarda. Les inscripcions pels cursos de llarga durada (s’impartiran del 5 d’octubre del 2009 a l’11 de juny del 2010) es podran fer del 7 al 18 de setembre i la resta de tallers i cursos, sempre fina a una setmana abans de l’inici del curs o taller.

La tinent d’alcalde de Cultura i Educació, Teresa Cumplido ha dit que “hem preparat un seguit de cursos el ventall del qual és ampli i suggerent, tot plegat treballat intensament pel personal tècnic d’aquesta àrea que s’ha fet totalment seu el projecte cultural i de lleure que us oferim”. La regidora ha recordat que “seguint la pauta dels darrers anys, hi ha diferents descomptes per a aquells que reuneixen les condicions especificades”. La novetat del curs vinent és que les inscripcions es poden fer a les dependències del SAC (Servei d’Atenció al Ciutadà) que es troben a la plaça Catalunya, 1 del Poble.

La Masia de Cal Bolavà acull les regidories de Cultura i EducacióA l'edifici de vidre s'imparteixen molts dels cursos programats