Una alumna del pla de transició al treball de calafell fa una estada de pràctiques a torí (itàlia)

24/05/2009

Laura Morales Sánchez, alumna del Pla de Transició al Treball de Calafell (PTT) ha fet una estada de formació a Settimo, a la província italiana de Torí. Ha format part d’un grup de 20 joves, de diversos perfils professionals i indrets de Catalunya, que han pogut fer pràctiques a empreses de l’especialitat que estudien, així com iniciar-se en la llengua i la cultura italiana. Laura Morales ha seguit aquest curs acadèmid un mòdul d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

“Aquest pla d’estades a l’estranger, que el departament d’Educació de la Generalitat impulsa des de fa 10 anys, permeten als joves del PTT completar les seves competències professionals, però també ampliar el seu bagatge cultural, establir noves relacions socials i desenvolupar l’esperit d’iniciativa i la seva autonomia personal”, explica la tinent d’alcalde d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell, Teresa Cumplido.

El Pla de Transició al Treball és un programa de qualificació professional inicial (PQPI) pensat perquè joves majors de 16 ays que no hagin superat l’ESO adquireixen una formació laboral que els ajudi a trobar feina. “És un projecte que dóna una sortida als nois i noies que, per causes diverses, no han acabat d’encaixar a l’ensenyament secundari. Més de 300 joves han passat pel PTT de Calafell en 10 anys amb uns elevats resultats de continuïtat formativa i inserció laboral. Laura Morales és només un exemple del balanç positiu d’aquesta aposta”, afegeix Cumplido.

Calafell ofereix actualment dos mòduls del PTT: el d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i el d’auxiliar de muntatge d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i de gas. Cada mòdul consisteix en 875 hores de formació, que s’imparteixen d’octubre a juny, i que es fan 200 hores de pràctiques a empreses. Recordem que és obert el període d’inscripció per al proper curs, que acabarà el proper 26 de juny o quan s’exhaureixen les places ofertades, 15 per mòdul. Cal adreçar-se a l’oficina del PTT, al carrer Jaume Pallarès (s/n) de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o trucar al 977 69 17 34.

Laura Morales és la noia amb un jersei rosa.