Calafell acull el campionat d’Espanya de catamarans del 8 a l’11 de setembre

07/09/2016

 

Calafell acollirà el campionat d’Espanya de catamarans des de demà, 8 de setembre, i fins a diumenge vinent, 11 de setembre. El Club Nàutic Tennis Calafell organitza aquesta competició per delegació de la Reial Federació Espanyola de Vela. S’hi preveu la participació de més de 80 embarcacions de les diferents classes (classe A, F18, H16 i intersèries), provinents de diferents clubs de Catalunya, així com de diverses federacions territorials (andalusa, murciana, valencia, gallega, càntagra i centre).

 

Entre els participants, pot destacar-se la presència dels olímpics Fernando Echabarri, Anton Paz, Gustavo Doreste o Luis Martínez Doreste. També la del també olímpc i multicampió mundial en classe F18 Mitch Booth, o la de Manuel Calavia, campió d’Europa en classe A.

 

És així remarcable la participació dels regatistes locals Alberto Torné i Jordi Sánchez, que han aconseguit destacades classificacions en campionats mundials, nacionals i europeus. Els acompanyarà una significativa representació de regatistes del Club Nàutic Tennis Calafell.

 

El calendari

 

El campionat s’inicia aquest dia 8, amb el registre dels participants i diverses comprovacions reglamentàries relatives a mesures d’embarcions i veles. Els dies 9, 10 i 11 se celebraran les proves en el camp de regates situat davant de les instal·lacions terrestres del Nàutic Tennis Calafell. Per a l’organització del campionat s’ha comptat amb la col·laboració de l’Escola de Vela de Calafell i amb les instal·lacions del Port de Segur de Calafell.

 

La tinent d’alcalde d'Esports de l’Ajuntament de Calafell, Maite González, destaca la importància d’aquesta competició. “El campionat de catamarà d’aquest cap de setmana, pel nombre i qualitat dels participants, serà un gran esdeveniment nàutic i esportiu”, diu. 

 

González afegeix que “la celebració d'un esdeveniment esportiu és una important estratègia per promocionar els destins turístics. Aquest campionat d’Espanya atreu un elevat nombre de participants, acompanyants i espectadors, d’alt poder adquisitiu. I no és necessària cap gran inversió ni en organització ni infraestructures, ja que l’escenari natural és la platja de Calafell”.

 

La regidora també diu que “hi haurà efectes positius en diversos sectors econòmics , essent l'hosteleria, el comerç i la restauració el mes beneficiats econòmicament . Les conseqüències positives de cara a la promoció del municipi, al foment del turisme i a la reactivació del comerç són evidents, el que sens dubte repeteix en el desenvolupament econòmic de Calafell”.