Calafell acull l’acte de Reconeixements Esportius Tarragona 2015, de la Generalitat de Catalunya

09/06/2015

- La Generalitat de Catalunya lliura els guardons als esportistes de la demarcació en l’acte de Reconeixements Esportius Tarragona 2015, pels èxits esportius assolits durant l’any 2014

- L’acte ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, acompanyat de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la representant territorial d’Esports, Gemma Solé.

El Teatre Auditori Joan Colet de Calafell ha estat l’escenari del lliurament de diplomes i guardons als esportistes de la demarcació de Tarragona que, pels èxits assolits durant l’any 2014, han estat convocats a l’acte de Reconeixements Esportius Tarragona 2015, ahir al vespre. Aquests guardons volen premiar aquells esportistes, a partir de 17 anys, i equips de la demarcació, que competeixen des de les categories júnior/juvenil fins a la màxima categoria de cadascun dels esport federats i que hagin quedat campions de Catalunya, hagin fet podi en un campionat estatal i/o hagin participat en un mundial o en una competició internacional a la temporada 2014.

L’acte ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, acompanyat de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la representant territorial d’Esports, Gemma Solé, i ha comptat també amb la presència d’altres autoritats.

Amb aquest reconeixement s’ha volgut donar suport i encoratjar els esportistes tarragonins que millors resultats obtenen en les seves respectives disciplines i que, en la majoria dels casos, han de compaginar els estudis o la feina amb la pràctica de l’esport. També és un reconeixement a l’esforç dels esportistes professionals que tenen una total entrega i col·laboren en la projecció internacional del nostre esport i en fer que l’esport català sigui un referent.

Dels 178 esportistes guardonats, 81 corresponen a modalitats esportives individuals, tot i que a banda, alguns també han assolit fites com a integrants d’un equip; i la resta pertanyen a esports d’equip. 19 federacions catalanes es troben representades en aquest acte de Reconeixement amb esportistes de la demarcació que representen a 22 municipis del territori.

Ivan Tibau s’ha dirigit als esportistes guardonats per dir-los que “Tarragona és una de les demarcacions que té més projecció esportiva, ja que compta amb grans campions”, i ha destacat també la feina que fan els clubs “com a motor del teixit esportiu”.

De la mateixa manera, Gemma Solé, s’ha referit a “la gran quantitat d’esportistes que avui reben aquest merescut homenatge”, en una celebració que ha qualificat de “festa de l’esport”.

Finalment, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, s’ha mostrat molt satisfet que Calafell hagi acollit aquest acte, i ha destacat el gran nivell esportiu que hi ha en aquest municipi, en disciplines tan variades com la vela, l’hockey, el motociclisme, el patinatge artístic, o la gimnàstica rítmica, entre d’altres. “Moltes gràcies a tots els que feu possible que a Calafell es practiquin tants esports”, ha dit l’alcalde, qui també ha recordat que Calafell “és seu dels Jocs de Tarragona 2017 en la modalitat de futbol”. En l’acte d’ahir, van ser guardonats sis esportistes de Calafell: Guillem Pasqual (Ball Llatí), Andrés Ramos Priego (Caça), Gavril Draghici Flutur (Escacs), Rosario Inés Lizón (Petanca), Sergi Bonsoms (Patinatge Artístic) i Jordi Sànchez (Vela).