Calafell celebra la primera edició d’un open de vela especialitzat en patí català i catamarà

24/08/2008

Calafell ha celebrat aquest dissabte la primera edició de l’Open de Vela, una competició nàutica especialitzada en patí català i en catamarà. Amb una trentena d’embarcacions participants, entre les dues categories, la competició s’ha desenvolupat en un camp de regates a la façana marítima del municipi, entre l’Estany i el Trajo de l’Espineta. I ha estat organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Calafell, Liberty Sports i l’Escola de Vela del Port de Segur, i el patrocini de 23 empreses locals.

La classificació de la prova de patí català ha estat la següent:

1r. Augusto Samaranch
2. Christian Ramírez
3. Ciro Aragonès

De la seva banda, la classificació de la categoria de catamarans ha estat:

1. Oscar Quirante
2. Alvaro Barba i Salvi Postigo
3. Cesc Cernuda i Alberto Torné

El lliurament dels premis als guanyadors s’ha fet aquesta nit, en un acte a l’esplanada de capitania del Port de Segur. Durant l’acte, el regidor d’Esports de l’Ajuntament, José Manuel Núñez, ha recordat que “estem treballant perquè els esports nàutics, i la vela en particular, recuperin la importància que històricament havien tingut al nostre municipi, perquè tornin a ser un reclam turístic de primera i un factor de cohesió social. Aquesta competició n’és un bon exemple”.

L’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, ha apuntat que l’objectiu de l’Ajuntament és “aconseguir que les noves generacions practiquin l’esport de la vela”, tot situat aquest repte “en fer que la vela estigui integrada en l’escola”. L’alcalde ha volgut posar l’exemple de Larmor-Plage, el municipi francès agermanat amb Calafell, on això ja passa. “A Larmor-Plage hem comprovat que aquest projecte és possible”, ha afegit l’alcalde.

El guanyador de la categoria de patí català, amb les autoritats locals.Els guanyadors de la categoria de catamarà, amb les autoritats locals.Una imatge de les proves.Els preparatius.Fent-se a la mar.Una imatge general de les regates.