Campionat d’escalada de calafell

05/12/2005

Calafell, 5 de desembre.- Ahir va tenir lloc el primer Campionat d’Escalada Local a Calafell, en el qual hi van participar setze persones, d’entre 18 i 26 anys. A l’inici del campionat també es va fer la presentació del Club d’Esports d’Aventura de Segur, que està dedicada a promoure aquest tipus d’activitats esportives entre els joves del municipi.
Els participants al Campionat d’Escalada Local havien d’escalar un búlder – paret d’imitació de roca- de 3 mtres d’alçada amb el màxim de puntuació possible. Aquesta paret estava instal.lada darrere del pavelló Jaume Vilamajó i les inscripcions al campionat es van fer una hora abans de començar, a les 9h. del matí.
El guanyador del campionat, Carlos Gabaldón, va aconseguir una puntuació de 8.500 punts. El segon lloc va ser força disputat, ja que va ser necessari fer una prova de desempat, que, finalment va guanyar Alfonso Maestre, amb 7.500 punts, i, en tercer lloc Jonhattan López, amb 7.000 punts. També hi va haver trofeu per al quart classificat, Rubén Castillo.
El Club d’Esports d’Aventura de Segur és una entitat que vol promocionar aquest tipus d’activitats entre els joves del municipi, per la qual cosa, a més d’aquest campionat, també han programat tota una sèrie d’activitats per a la resta de l’any. Així, segons quin sigui el mes de l’any es podrà fer esquí, patinatge sobre gel, ponting, rafting, paracaigudismes, paintball, senderisme, espeleologia, acampada, triatló o rutes 4x4 i amb quads, entre altres.
L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, va animar els joves que han format aquesta entitat a “tenir l’empenta necessària per atraure la joventut calafellenca a participar d’aquests esports d’aventura, per tal que aquest club sigui un model per al nostre municipi”.
L’ajuntament, de moment, els ha cedit un local perquè puguin reunir-se i organitzar totes aquestes activitats.
També la regidora d’Esports, Sandra Bou, es va mostrar il.lusionada perquè “per primera vegada s’han reunit un grup de joves preocupats pel seu poble, cosa que és molt positiva per a la bona salut del municipi”.
Els membres del Club d’Esports d’Aventura de Segur van manifestar també que són una entitat “preocupada pel medi ambient”, i van animar els assistents a apostar per un desenvolupament sostenible del planeta.
Finalment, el primer tinent d’alcalde, Josep Parera, va animar els joves a “no defallir encara que us trobeu amb dificultats per tirar endavant el vostre projecte”, i els va recordar que “sempre tindreu el suport del consistori per tot allò que necessiteu”.

Foto