El pavelló de Segur acull aquest diumenge un campionat de gimnàstica de nivell estatal

27/05/2016

El pavelló poliesportiu municipal “Jaume Vilamajó”, de Segur de Calafell, acollirà aquest diumenge un campionat de gimnàstica de nivell estatal. Organitzat pel Club Gimnàstica Calafell i la Federació Catalana de Gimnàstica per quart any consecutiu, s’hi disputarà la Fase Final CEE (campionat edat escolar), la fase final de la Copa Catalana de Gimnàstica Aeròbica i el Trofeu Interclubs estatal. Hi participaran gimnastes d'arreu de Catalunya i de l’Estat, entre els quals destaquen els campions del món Sara Moreno i Vicente Lli.

Les portes del pavelló s’obriran a les 8.30 del matí a esportistes i públic. Un cop completades les reunions tècniques i de jutges, la competició arrencarà a les 9.30. Amb una cadència de dos minuts, se succeïran els exercicis de les diferents modalitats i categories fins a les 14.30. A les 14.45 està previst el lliurament de premis.

Per poder celebrar el campionat, al pavelló de Segur s’ha instal·lat el terra oficial per a campionats nacionals i internacionals. L’equipament ha estat adquirit conjuntament per l’Ajuntament de Calafell i el Club Gimnàstica Calafell. L’Ajuntament ha assumit 19.510,99 euros del cost, i el Club, els 9.701,43 euros restants.

El terra és muntable i desmuntable i, en aquest sentit, es pot llogar a altres clubs i federacions per ajudar a recuperar la inversió.

L’adquisició d’aquest material és indispensable per a la pràctica de la gimnàstica de competició, ja que redueix els impactes i el risc de lesions. De fet, és obligatori per a competicions d’alt nivell, regionals, nacionals o internacionals. En realitat, també és necessari per a entrenar adequadament, sobretot si és per a l’alta competició, nivell en el qual es troba ja actualment el Club Gimnàstica Calafell.

Fins ara, l’entitat entrenava a l’espai del Mercat Vell, amb una superfície que, pel seu gruix, és inadequada per a la recepció d’acrobàcies i salts d’alt impacte. Per tant, la millora és més que òbvia. A més, aquest terra serà traslladat al gimnàs que es construirà adjunt a la pista poliesportiva del Castell, en el marc del projecte de rehabilitació del nucli antic, amb la qual cosa la inversió es rendibilitzarà encara més.

El Club Gimnàstica Calafell, creat el setembre de 2013, compta actualment amb més de 120 esportistes. Té 50 gimnastes competint a nivell autonòmic; 10, a nivell estatal; i 5, a nivell internacional. El palmarès és molt destacat, amb medallistes autonòmics, estatals i internacionals. Dos dels seus esporties, Laia Núñez i Miquel Mañé, han estat seleccionats per la Federació Espanyola de Gimnàstica per participar aquest mes de juny en el Campionat mundial de Corea.

Impacte econòmic i turístic del campionat

La regidora d’Esports, Maite González, ha manifestat que la celebració de campionats com aquest constitueix un input turístic i econòmic per al municipi. “L’esport, a través de qualsevol de les seves manifsetacions, és un dels sectors amb major importància econòmica”, ha dit. I ha afegit: “Té una clara interelació amb el turisme. L’esport, i concretament la celebració d’esdeveniments esportius pot considerar-se un element clau dins de les polítiques de màrqueting territorial, per la seva indubtable capacitat d’atreure i consolidar turisme”.

La regidora ha subratllat que “com en les tres edicions anteriors, Calafell rebrà visitants d’altres indrets, com València i Sòria, que pernoctaran al municipi i animaran l’activitat del sector en aquesta època de temporada baixa”.