Jocs Mediterranis: Calafell manté el seu calendari d’obres

09/11/2016

L’Ajuntament de Calafell mantindrà el calendari d’obres a l’estadi municipal del Passeig de la Unió, malgrat l’ajornament a 2018 dels Jocs Mediterranis. L’objectiu de Calafell era posar al dia un equipament molt malmès i obsolet i aprofitar la circumstància dels Jocs per aconseguir un determinat finançament. Per això, el govern municipal ha anunciat que les obres seguiran segons les previsions, per tal que el camp torni a estar disponible sense cap espera.

Les obres van començar el passat 2 de novembre, i han d’estar acabades a finals del mes de maig. La remodelació ha estat adjudicada per 1.998.821,66 euros més IVA. La Diputació de Tarragona hi aporta 723.000 euros.

Les claus principals d’aquest projecte són fer-ne un estadi accessible i sense barreres arquitectòniques i, sobretot, de resoldre, mitjançant obra nova, la precarietat més absoluta en què es trobaven els vestidors. L’alcalde, Ramon Ferré, ha indicat que “la nostra prioritat és aquesta: tenir un camp com cal, però no únicament per acollir un esdeveniment com els Jocs, sinó per als centenars d’usuaris que porten anys patint unes condicions lamentables”.

I la tinent d’alcalde d’Esports, Maite González, rebla el clau: “La prioritat per al municipi era la reforma d’una instal·lació malmesa i obsoleta, i que s’havia quedat petita”. Afegeix que “les obres continuaran i tindrem un camp digne i una gespa de primera un any abans de la nova data dels Jocs, i els clubs ja en podran gaudir”.

Si de cas, l'Ajuntament veu un factor positiu en la nova data dels Jocs Mediterranis: hi haurà un any per rodar les noves instal·lacions, formar adequadament el personal que les haurà d'operar i solventar qualsevol incidència.

Mentre es fan les obres, les tres entitats que usaven el camp del Passeig de la Unió (l’Escola de Futbol Base, el Club Futbol Calafell i el Veterans Calafell, que sumen més de 25 equips) entrenen i juguen els partits a l’altre estadi municipal, el de Segur de Calafell. També fan part d’aquestes activitats a camps dels veïns municipis del Vendrell i Cunit. L’Ajuntament de Calafell vol aprofitar per agrair la col·laboració que ha trobat en aquests dos municipis.