La Platja de Calafell acull la setzena edició del Desafiament de Llaguts

05/07/2015

La Platja de Calafell ha acollit aquest diumenge, la setzena edició del Desafiament de Llaguts, una prova amb embarcacions tradicionals catalanes que enfronta els llaguters locals amb els de Torredembarra i Vilanova i la Geltrú. Els desafiaments, que tenen els seus orígens històrics en com funcionava la navegació comercial, es repeteixen al llarg de l’estiu a les tres platges.

El Desafiament rememora l’època en què la manca de ports feia que les mercaderies dels grans vaixells s’haguessin de portar fins a la costa mitjançant embarcacions més petites, com els llaguts. “Les tripulacions de llaguters que hi participaven intentaven anar més ràpid que les altres, perquè es pagava a tant el viatge”, ha explicat Enric Prat, president de l’entitat Llaguters de Calafell.

Prat ha afegit “les competicions inspirades en aquesta rivalitat són antigues. En el nostre cas, fa setze anys que l’organitzem les tres platges, la qual cosa ens permet mantenir la pràctica competitiva del rem en llagut català”.
 
Les classificacions han estat les següents:

Sénior femení
1r.
Vilanova i la Geltrú
2n. Torredembarra
3r. Calafell

Sénior masculí
1r.
Vilanova i la Geltrú
2n. Torredembarra
3r. Calafell

Veterans femení
1r.
Calafell
2n. Vilanova i la Geltrú
3r. Torredembarra

Veterans masculí
1r. Vilanova i la Geltrú
2n. Torredembarra
3r. Calafell