La remodelació del pavelló Joan Ortoll i del teatre municipal costarà 3,1 milions d'euros

06/09/2017

La remodelació del pavelló poliesportiu “Joan Ortoll” i de l’annex teatre-auditori “Joan Colet” costaran 3,1 milions d’euros. L’Ajuntament en farà una reforma integral, que posarà al dia aquests dos equipaments, que han quedat obsolets i presenten importants mancances, i que fins i tot han de solventar problemàtiques com una coberta de fibrociment (uralita) que s’ha de substituir.

El ple municipal d’aquest 4 de setembre ha aprovat el finançament d’aquesta inversió, que es farà amb part del romanent que li va quedar a l’Ajuntament de l’any 2016, que va ser de 5,72 milions d’euros.

El projecte preveu, entre altres, la renovació integral dels serveis i instal·lacions, una millora de la comoditat per als espectadors i garantir unes bones condicions acústiques, sobretot d’aïllament en el cas del teatre. Se suprimiran les barreres arquitectòniques dels dos equipaments. En el cas del pavelló, es millorarà la pista interior i l’exterior, la zona d’oficines i museu del Club Patí Calafell i l’àrea de restauració, i es construirà una tercera pista a l’exterior. 

A més, es modernitzarà l’aspecte exterior de l’edifici que allotja tant el pavelló com el teatre, amb una “nova pell” a la façana. I per descomptat, es retirarà la coberta de fibrociment, material actualment prohibit per ser cancerígen.

En el ple municipal, el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, ha justificat la necessitat d’aquest projecte perquè “sobretot el pavelló poliesportiu ha cobert sobradament els objectius per als quals va ser construït en el seu dia i avui és un equipament que s’està morint d’èxit. D’èxit, però morint-se”.

Un altre tret important del projecte és que la renovació del seu enllumenat interior comportarà un important estalvi econòmic. De fet, l’edifici que aplega el pavelló i el teatre és un dels equipaments municipals que més electricitat consumeix, segons va detectar una recent auditoria energètica encarregada pel govern municipal. “Serà, per tant, una inversió sostenible”, segons explica el regidor d’Urbanisme.

El canvi pressupostari que farà possible aquesta inversió ha estat aprovat per 12 vots a favor (PSC, UAM, PP, ERC i regidor no adscrit) i 9 abstencions (CiU, CUP i Ciutadans).