Més de 200 nens i nenes ja han participat als cursos de l’Escola de Vela de Calafell

22/08/2013

Més de 200 nens i nenes ja han participat fins ara als cursets d’esplai que ofereix l’escola de vela de Calafell “Mar Mític, Mar Lúdic”. D’aquesta manera, l’escola de vela de Calafell acompleix amb un dels principals objectius acordats amb l’Ajuntament: fomentar la pràctica dels esports de vela especialment entre els més petits.

Arran de l’acord signat amb l’Ajuntament de Calafell el passat mes de juny, l’escola de vela de Calafell es va comprometre, entre altres coses, a organitzar un campus d’estiu i crear un programa específic de promoció de la vela per als més petits, a més de fomentar la pràctica de vela llatina entre la ciutadania del municipi i entre les persones visitants.

És per això que aquest estiu l’escola de vela “Mar Mític, Mar Lúdic” ja ha començat a posar en marxa les primeres activitats dedicades als més petits, per tal d’iniciar-los en la pràctica dels esports de vela. En aquest sentit, cada setmana té lloc l’Espai del Mar, on de dilluns a divendres, de 10 a 13h, una quinzena de nens i nenes imparteixen tallers de nusos, aprenen a muntar i desmuntar un catamarà o un veler, fan teoria dels vents, rumbs de navegació, i a més surten a navegar per posar en pràctica tot allò que aprenen.

Durant l’estiu l’escola de vela de Calafell també ofereix cursos per a adults: de patí català, catamarà, windsurf, kayak, monocasc i vela llatina tradicional. Una trentena de persones també han participat ja en aquests cursets.

Així mateix, l’escola de vela de Calafell està treballant actualment per establir col.laboracions amb les escoles del municipi, per tal de realitzar cursos amb els alumnes, de cara a la temporada d’hivern.

L’Ajuntament de Calafell té la voluntat de fomentar la pràctica d’esports de lleure entre els ciutadans del municipi, i atès que Calafell és un municipi marítim, considera d’especial interès la pràctica dels esports de vela llatina, que tenen molta tradició entre els municipis de la costa catalana. En aquest sentit, considera que la iniciació dels més petits en aquesta pràctica és una bona manera de fomentar aquest esport entre la població i per això, va acordar amb l’scola de Vela de Calafell, col.laborar perquè això fos possible.

D’altra banda, cal dir que, des de la seva posada en marxa, l’Escola de Vela de Calafell també ha realitzat altres accions per fomentar la pràctica de la vela llatina i el patí català:

-L’escola va ser present a la Fira del Mar, que va tenir lloc al mes de maig a Calafell, amb un estand propi amb informació sobre l’escola

-Organització de miniolimpíades, on més de 300 nens i nenes feien rotacions de kayak

-Activitat amb alumnes de l’IES Camí de Mar, de 1r i 2n d’ESO, que van gaudir d’una sortida amb kayak i vela

-Dia de teràpia aquàtica amb les persones discapacitades de l’associació Ventall

-Jornada de portes obertes, el dia 1 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Sant Pere

-Stage amb nens del Club Nàutic Calafell

-Diverses regates i entrenaments socials

Cal destacar també, que l’Escola de Vela de Calafell ofereix durant l’estiu una sortida setmanal en kayak, de forma gratuïta, a les persones aturades.

Open Vila Calafell, el 31 d’agost

L’Escola de Vela de Calafell organitza, per al proper 31 d’agost, la cinquena edició de l’Open Vila Calafell, la regata de patí català i catamarà que té lloc al varador de darrera la Confraria de Pescadors.

Les inscripcions per participar a la regata tenen un preu de 20 euros, i el termini per apuntar-s’hi acaba el 28 d’agost. El preu de la inscripció inclou també< l’entrada a la festa “Nit Blanca”, que se celebra al vespre, al passeig marítim de Calafell, amb la presència dels participants a la regata i de les autoritats municipals.