Benestar Social i Família inaugura l’Oficina Jove del Baix Penedès

20/03/2015

El director general de Joventut, Toni Reig, acompanyat pel president del Consell Comarcal del Baix Penedès i alcalde de Calafell, Joan Olivella, i de l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha inaugurat l’Oficina Jove (OJ) del Baix Penedès. El nou equipament, situat al carrer Àngel Guimerà, 17 del Vendrell, donarà servei als 15.551 joves d’entre 15 i 29 anys de la comarca. 

L’Oficina Jove oferirà assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica, salut, assessorament laboral i emprenedoria, i informació sobre educació en el lleure. Entre d’altres accions, els tècnics de l’oficina faran testos per ajudar els joves a escollir un itinerari laboral o de formació. Així mateix, per aquest any ja hi ha activitats programades sobre el programa europeu Garantia Juvenil, formació en el lleure i suport a les iniciatives municipals.

L’horari d’atenció al públic del nou servei és els dilluns, dimarts i divendres de 9h a 13h i de dilluns a dijous de 17h a 20h.

Escultura de Montse González

Cal dir que les noves instal·lacions d’aquesta oficina jove llueixen a l’entrada una escultura que és obra de l’artista calafellenca Montse Gonzàlez.

L’obertura de d’aquest servei ha estat possible gràcies a la col•laboració entre la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Ajuntament del Vendrell. És la cinquena que s’obre al Camp de Tarragona, després de les del Tarragonès, Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat.

Oficina Jove Virtual

D’altra banda, des del 2013 hi ha activa l’Oficina Jove Virtual www.oficinajove.cat, que permet accedir a un total de 1.126 recursos i serveis de tots els departaments i institucions destinats a les persones joves. L’any passat van utilitzar aquest servei 30.503 persones.

L’Oficina Jove Virtual també està disponible per a dispositius mòbils amb els sistemes operatius iOS, Android i per a Blackberry, i permet la geolocalització de l’usuari per tal de mostrar-li aquells serveis més propers a la seva ubicació.