Calafell col·labora amb la iniciativa europea de la Garantia Juvenil

25/10/2016

L’Ajuntament de Calafell, a través de les regidores de Joventut i de Treball, col·labora amb la iniciativa europea de la Garantia Juvenil. Aquesta tardor ha començat a Calafell una nova ronda de sessions informatives sobre aquesta iniciativa, que busca reduir l’atur entre la gent jove.

El projecte està adreçat a persones si més no 16 anys i no haver complert els 30, i que no hagin treballat ni fet accions educatives ni de formació en les setmanes immediatament anteriors a la inscripció. Si es compleixen els requisits, la Generalitat es compromet a oferir als candidats, en el termini de quatre mesos, una oferta de treball, unes pràctiques en una empresa o la formació necessària per a accedir al mercat laboral.

La iniciativa ofereix oportunitats per als joves, però també ajuts per a les empreses, a partir de programaes de formació per a desenvolupar competències professionals; inserció en el mercat laboral, amb pràctiques o contractes laborals; suport a l’emprenedoria i l’autoocupació, i orientació laboral.

A les sessions informatives, que es fan al Casal Jove (Plaça Alcalde Romeu s/n), s’assessora als interessats en els passos que cal fer per apuntar-se a la Garantia Juvenil, se’n dóna més informació sobre el seu contingut i els avantatges que ofereix, i es resolen els dubtes.