Jornada educativa “Canvi de marxa”, per conscienciar els joves sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit

19/02/2015

Uns 300 alumnes de l’Institut Camí de Mar, l’Institut la Talaia, i de l’Escola de Formació d’Adults de l’Ajuntament de Calafell han assistit avui a la jornada educativa “Canvi de marxa”, organitzada per l’Ajuntament de Calafell, i impartida per la fundació privada sense ànim de lucre “Mutual de Conductors, amb el  suport del  Servei Català de Trànsit i la Policia Local. 

L’objectiu d’aquesta jornada era conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

Precisament el nom “Canvi de marxa” vol apel·lar a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. La jornada ha consistit en la en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals ha presenciat un accident de trànsit quan es dirigia en cotxe cap a la discoteca, i truca a l’altra per explicar-li què ha vist. Durant el seu relat, s’han intercalat vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident així com de víctimes i familiars.

A través de jornades com aquesta, l’Ajuntament de Calafell vol que els joves s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin ser més responsables. En aquest sentit, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que “els testimonis que s’han presentat avui haurien de fer reflexionar-nos a tots, i especialment a aquells que esteu en edat de començar a conduir”, i ha apel·lat al “sentit de la responsabilitat que heu d’assumir, tot i ser molt joves”.