L’Ajuntament de Calafell dóna resposta a les inquietuds de joves i pares a través d'un cicle de xerrades

11/03/2013

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Calafell organitza un cicle de xerrades d’orientació per a famílies i joves, que tindran lloc durant els mesos de març i abril.

Amb el nom “Parlem de...” l’objectiu d’aquestes xerrades és crear espais d’informació i debat per poder treballar alguns dels aspectes que més preocupen a les famílies a l’hora de tractar amb els seus fills adolescents.  El cicle consta de quatre xerrades:

1/“I després de l’ESO, què?”

La primera de les xerrades tindrà lloc demà, dimarts, 12 de març a les 18.30h a l’ Institut La Talaia de Segur de Calafell. Aquesta xerrada, on també hi col•labora  el Consell Comarcal de Baix Penedès a través de Jove Baix Penedès, està adreçada a pares i alumnes de 3r i 4t d’ESO, per tal que puguin conèixer totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. Durant la xerrada s’aportaran eines i elements de reflexió per tal que pares i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional. També s’inclou una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d’estudis, com el coneixement d’un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l’elecció.

2/“Dissenya el teu futur”

Aquesta segona xerrada  està pensada per desenvolupar-se en format taller i està adreçat  tan a pares com alumnes. En aquest taller es parlarà  d’algunes orientacions bàsiques per tal de poder afrontar amb èxit l'elecció d'uns estudis i/o professió. El taller es realitzarà  a les Dependències Municipals de la Platja de Calafell el dimarts, 19 de març a les  19h.

 

3/“Límits i normes en l’adolescència”

Aquesta tercera sessió es durà a terme a les Dependències Municipals de la Platja de Calafell el dimecres, 17 d’abril a les 19h. Aquesta xerrada està adreçada a famílies amb fills en edat adolescent per donar pautes per aprendre a posar normes i límits. S’aprofundirà en el desenvolupament d'habilitats educatives per enfortir el paper com a pares en l’etapa de l'adolescència dels seus fills, abordant situacions diverses i dificultats pròpies de la quotidianitat de la vida familiar, la comunicació i el control cap els fills. En finalitzar la xerrada hi haurà un torn obert per tractar casos singulars i aconsellar a les famílies en situacions concretes.

 

4/“A casa, Internet segura”

Per finalitzar el cicle es realitzarà una xerrada a càrrec dels Mossos d’Esquadra per conèixer els perills que tenen els joves quan naveguen per Internet, participen en xats o fan ús del correu electrònic. Es donaran consells i recomanacions bàsiques per navegar d'una manera segura i estratègies per tenir un major control i coneixement a casa del que fan els nostres fills a la xarxa. La xerrada es durà a terme a les Dependències Municipals de la Platja de Calafell el dimecres, 24 d’abril a les 19h.

Des de la Regidoria de Joventut es convida a assistir-hi tant a joves adolescents com adults i remarcar que l’accés a les xerrades es gratuït i lliure.