L’Ajuntament de Calafell promou les “Nits amb cap” entre els joves

14/08/2013

L’Ajuntament de Calafell duu a terme, per quart any consecutiu, la campanya “Nits amb cap”, amb l’objectiu de fomentar conductes cíviques entre els joves en els espais d’oci nocturn.

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Calafell ha distribuït en pubs, discoteques i hotels del municipi cartells publicitaris i altres elements de difusió de la campanya. A més, durant alguns dies de juliol i agost l’Ajuntament de Calafell, juntament amb Creu Roja, farà difusió d’aquesta campanya en els principals carrers d’oci nocturn del municipi, on instal.larà una carpa amb material informatiu sobre la necessitat de gaudir d’una “Festa amb seny”, i a través de la proposta lúdica “Festatenció”, consistent en diversos jocs, s’intentarà atraure l’atenció dels joves sensibilitzant-los sobre les conseqüències que poden tenir les conductes de risc i promocionant els hàbits saludables.

Els principals objectius de la campanya Nits amb cap són:

Sensibilitzar el jovent sobre els riscos derivats dels consums i les conductes de risc en les sortides nocturnes: abús de substàncies tòxiques, conducció sota els efectes de l’alcohol o el cansament, sexualitat de risc,...

Promoure conductes cíviques en els espais d’oci nocturn per tal de disminuir el soroll ambient, les actituds incíviques vers el mobiliari urbà, les deposicions al carrer,....

Enguany la campanya “Nits amb cap” ha renovat la seva imatge, passant de tenir un únic cartell a dissenyar quatre cartells, amb quatre lemes diferents, que promocionen les quatre principals conductes que es volen fomentar:

-“Al carrer, respecteu el descans dels veïns”

-“Si heu begut, no conduïu”

-“Modereu el consum, anar passat de voltes no és divertit”

-“Preneu precaucions, serà igual de romàntic”

“L’objectiu d’aquest nou disseny és arribar d’una manera més directa als joves, incidint en aquelles conductes que més es volen potenciar”, explica el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Calafell, Joaquim Vidal. És per això que, en cadascun dels cartells, el lema que es promociona pren tot el protagonisme, i va acompanyat d’un dibuix il.lustratiu del missatge que es vol difondre.

Cal dir que la campanya “Nits amb cap” ha rebut el reconeixement de la FECASARM (Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals), que durant dos anys consecutius, 2012 i 2013, ha premiat l’Ajuntament de Calafell amb el Premi al Civisme i la Convivència per la realització d’aquesta campanya.

Així mateix, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha volgut “agrair a tots els bars i restaurants de l’Oci Nocturn de Calafell, la implicació en aquesta campanya amb la qual volem contribuir a què els joves de Calafell s’ho passin bé anant de festa, però sempre d’una manera assenyada i prenent totes les precaucions necessàries”.