L’Ajuntament de Calafell rebrà una subvenció de 19.375 euros per al Pla Local de Joventut

06/11/2012

L’Ajuntament de Calafell rebrà una subvenció de 19.375 euros per al Pla de Local de Joventut. La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya ha concedit aquesta subvenció a l’Ajuntament de Calafell, en el marc de les ajudes per a projectes d’activitats adreçades a persones joves.

Aquesta subvenció respon a la sol.licitud feta per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Calafell el passat mes de juliol. Ara la Generalitat ha anunciat a l’ajuntament que li concedia la subvenció sol.licitada, i que anirà destinada al programa “Formacció” (10.016 euros), i a la “Promoció de l’educació i l’oci alternatiu” (9.359 euros) del Pla Local de Joventut.

El Pla Local de Joventut de Calafell 2012-2015 fa una aposta important per l’educació i la formació no reglada, per tal que el jovent pugui ampliar competències, de cara a trobar feina, i millorar la seva ocupabilitat. En aquest sentit, el programa Formacció contempla cursos, amb periodicitat trimestral, i dirigits a persones d’entre 16 i 35 anys. Aquests cursos poden ser des d’un complement per a persones amb un nivell d’estudis mig-alt (cursos de disseny gràfic, habilitats comunicatives, etc,), fins a cursos gratuïts adreçats a persones joves en situació d’atur, i poca formació (“Trobar feina i pràctiques a Europa”, “Recerca de feina avançada”, etc.). A més, també hi ha altres cursos que estan pensats com a complements formatius per a l’obtenció de feina al municipi, en àmbits com el comerç o la restauració i els serveis sanitaris (per exemple pensant en socorristes de cara a la temporada turística).

Pel que fa a la Promoció de l’educació i l’oci alternatiu, el Pla Local de Joventut pretén consolidar el Casal Jove com a espai cultural i cívic de referència entre el jovent de Calafell, a més d’oferir espais a grups de joves per desenvolupar les seves activitats, i oferir un ventall d’activitats i tallers de lleure educatiu que permeti adquirir habilitats i actituds positives en el temps d’oci.

El Casal Jove està ubicat a Calafell Platja, molt a prop del passeig marítim, i per tant en un lloc molt concorregut del municipi. El Casal disposa de 2 sales polivalents: una sala de formació amb ordinadors, i un pati adaptat per realitzar-hi diverses activitats. A més, en aquest casal també s’hi ubica el Punt d’Informació Juvenil, i a les tardes, de 17 a 20.30h, joves d’edats diverses s’hi apropen per passar estones de lleure, ja sigui amb la consola, el futbolí, els jocs de taula, el ping pong, internet, acostar-se al Punt de Feina, etc. Cal tenir en compte que bona part dels usuaris que vénen habitualment al Casal Jove són adolescents, sovint de famílies en risc d’exclusió, que troben en aquest casal un espai de lleure educatiu fora de l’àmbit escolar, en el qual s’incideix molt en l’educació en el lleure i en els valors humans, a través de la tasca de l’informador juvenil.

Al Casal Jove hi té lloc trimestralment una programació de tallers de lleure educatiu (Guitarra, Cuina per a solters, Fotografia, etc.). I a l’estiu l’actuació se centra en els “Dimarts joves”, que contempla des d’activitats de lleure a la platja (Body Balance, Ioga, Pilates,etc.), Tallers monogràfics gratuïts, i Cinema Jove a la nit (cada any es crea un cicle de cinema dedicat a un director o un tema concret).