L’Ajuntament de Calafell rep el premi de civisme i convivència per la campanya “Nits amb cap”

19/03/2013

L’Ajuntament de Calafell ha rebut el tercer premi “Al civisme i la convivència”, atorgat per la FECASARM (Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals), per la campanya “Nits amb cap”, duta a terme durant la temporada d’estiu.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, va recollir el guardó lliurat per la Fecasarm, en el transcurs de la 6a. Nit de l’Empresari de la Nit de Catalunya, celebrat ahir a la nit al Palau de Congressos de Castelldefels, i que va comptar amb la presència del conseller d’Interior, Ramon Espadaler. L’alcalde va assistir a aquest acte acompanyat del regidor de Joventut, Joaquim Vidal, i del president i vicepresident de l’Associació de Locals d’Oci Nocturn de Calafell, Kildo i Mario.

El premi rebut ahir forma part dels Guardons "Lluna Daurada" de la Fecasarm, i que constaven de 6 categories: "Al Civisme i a la Convivència", "A la trajectòria professional", "Al millor Grup empresarial", "A la qualitat i a la Innovació", "A la Seguretat" i "Al recolzament a la Fecasarm".

“Nits amb cap”, premiada amb el tercer guardó “Al civisme i la convivència, és una campanya que la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Calafell duu a terme, des de fa tres anys, durant la temporada d’estiu per tal de fomentar conductes cíviques i saludables entre els joves, especialment en els espais d’oci nocturn.

Per dur a terme la campanya, l’Ajuntament de Calafell va editar cartells i productes de merchandising, que era distribuït entre els joves del municipi, per tal de sensibilitzar-los sobre les conductes de risc en les sortides nocturnes (conducció sota els efectes de l’alcohol o el cansament, sexualitat de risc, etc.), així com dels riscos derivats dels consums de substàncies tòxiques. Així mateix, també es vol promoure conductes cíviques en els espais d’oci nocturn per tal de disminuir el soroll ambient, les actituds incíviques vers el mobiliari urbà, o les deposicions al carrer, entre altres.

Durant els mesos de juliol i agost, l’ajuntament de Calafell va instal.lar parades informatives en els llocs propers a la zona d’oci nocturn, i també va realitzar l’activitat “Festatenció”, consistent en diversos jocs basats en la prevenció de riscos.

No és la primera vegada que la campanya Nits amb cap rep el premi de civisme i convivència de la Fecasarm, ja que l’any passat també va ésser mereixedora d’aquest premi, “cosa que demostra l’efectivitat d’aquesta campanya, que any rere any rep el reconeixement del sector de l’oci nocturn”, diu Joaquim Vidal.